Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μετά από έναν χρόνο βρέθηκε σε βάθος 800 μέτρων το χαμένο υποβρύχιο της Αργεντινής

Reuters: Μετά από έναν χρόνο βρέθηκε σε βάθος 800 μέτρων το χαμένο υποβρύχιο της Αργεντινής
Το χαμένο με 44μελές πλήρωμα υποβρύχιο εντοπίστηκε σε βάθος 800 μέτρων από τη ναυτιλιακή Ocean Activity
Το υποβρύχιο του ναυτικού της Αργεντινής που είχε χαθεί πριν από ένα χρόνο, βρέθηκε στα ανοιχτά των ακτών του Ατλαντικού από μία ιδιωτική εταιρία που έκανε εκτεταμένες έρευνες για το σκάφος και τα 44 μέλη του πληρώματος, όπως μεταδίδει το Reuters.
To υποβρύχιο ARA San Juan είχε οξυγόνο για εφτά μέρες, όταν ανέφερε για τελευταία φορά τη θέση του, στις 15 Νοεμβρίου 2017.
Εντοπίστηκε σε βάθος 800 μέτρων από τη ναυτιλιακή Ocean Activity.
H εξαφάνισή του είχε προσελκύσει την προσοχή ενός ολόκληρου έθνους, καθώς η κυβέρνηση προσπαθούσε να δώσει πληροφορίες για την τραγωδία.
Εκείνη την περίοδο, το Ναυτικό της Αργεντινής είχε ανακοινώσει ότι είχαν μπει νερά στο υποβρύχιο, βραχυκυκλώνοντας τη μπαταρία του.
Διεθνείς οργανισμοί που συνέδραμαν τις έρευνες, είχαν επισημάνει ότι άκουσαν κάποιους θορύβους που μπορεί να προέρχονταν από το υποβρύχιο.
Αλλά οι ελπίδες για διάσωση των μελών του πληρώματος εξανεμίστηκαν μετά από δύο εβδομάδες.
Το Ναυτικό υποστήριξε ότι έψαξε για διπλάσιο χρόνο από όσο θα υπήρχαν αποθέματα οξυγόνου μέσα στο υποβρύχιο.
Η πρώτη επέτειος από την εξαφάνισή του συνοδεύτηκε με μια εκδήλωση στη ναυτική βάση Mar del Plata, όπου είχε δώσει το παρών και ο πρόεδρος της Αργεντινής Mauricio Macri στις 15 Νοεμβρίου.
Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανέθεσε στην αμερικάνικη εταιρία Ocean Infinity, η οποία μπορεί να χαρτογραφήσει τον βυθό, τις έρευνες για το υποβρύχιο στον νότιο Ατλαντικό.
Το San Juan βρισκόταν 430 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών της Παταγονίας στην Αργεντινή, την τελευταία φορά που εξέπεμψε σήμα.
Η τραγωδία έφερε και πάλι στην επιφάνεια το γεγονός ότι η Αργεντινή μετά από μία σειρά οικονομικών κρίσεων, έχει από τους χαμηλότερους προϋπολογισμούς για την άμυνα στη Λατινική Αμερική σε σύγκριση με το μέγεθος της οικονομίας της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης