Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση – βόμβα: Το 60% των Ιταλών θεωρεί πως η ΕΕ βλάπτει τα ιταλικά συμφέροντα

Δημοσκόπηση – βόμβα: Το 60% των Ιταλών θεωρεί πως η ΕΕ βλάπτει τα ιταλικά συμφέροντα
Οι Ιταλοί εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την Ευρώπη, όταν ανέδειξαν κυβέρνηση τη Lega και τo Κίνημα των Πέντε Αστέρων στις εκλογές του Μαρτίου του 2018
Οι τεταμένες σχέσεις της ΕΕ με την ιταλική κυβέρνηση και το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ρώμης, στρέφουν την πλειοψηφία των Ιταλών πολιτών σε βάρος των Βρυξελλών ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η στήριξη στο κυβερνητικό σχήμα Lega – Κινήματος Πέντε Αστέρων. Παράλληλα αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών, που θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης από την 
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις των εταιρειών  Coldiretti και Ixè, το 60% των Ιταλών θεωρεί ότι, οι πολιτικές της ΕΕ είναι επιζήμιες για τον γεωργικό τομέα της Ιταλίας ενώ μόλις το 10% τις θεωρεί ωφέλιμες.
Εξάλλου το 43% των Ιταλών εκτιμά, πως οι οικονομικές πολιτικές της ΕΕ σχεδιάστηκαν από τις ισχυρότερες οικονομίες της Ένωσης, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες και των πιο αδύναμων.  
Οι Ιταλοί εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την Ευρώπη, όταν ανέδειξαν κυβέρνηση τη Lega και τo Κίνημα των Πέντε Αστέρων στις εκλογές του Μαρτίου του 2018.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η εν λόγω επιλογή και η αυξημένη δημοφιλία των δύο κομμάτων που φθάνει σχεδόν το 60% (33% η Lega και 26% το Κίνημα των Πέντε Αστέρων) θεωρείται ως εντολή για αλλαγή και βελτίωση της σχέσης Ιταλίας – ΕΕ.



Την ίδια ώρα διογκώνεται το ρεύμα κατά της ΕΕ. Σε ερώτηση για το εάν διεξάγονταν δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Ιταλίας από την ΕΕ, το 51% των Ιταλών κάτω των 45 ετών θα τάσσονταν υπέρ ενός Italexit.
Στις ηλικίες άνω των 45 ετών το σχετικό ποσοστό ανέρχεται στο 26%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης