Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Από «μία κλωστή κρέμεται» η κυβέρνηση Borisov, μετά από την παραίτηση του αντιπροέδρου

Βουλγαρία: Από «μία κλωστή κρέμεται» η κυβέρνηση Borisov, μετά από την παραίτηση του αντιπροέδρου
Κρίσιμες ώρες για την κυβέρνηση του κεντροδεξιού συνασπισμού στη Βουλγαρία
Τη στήριξή του στην κυβέρνηση του Βούλγαρου πρωθυπουργού Boyko Borisov επιβεβαίωσε σήμερα (17/11/2018) o μικρότερος κυβερνητικός εταίρος, το κόμμα των Ηνωμένων Πατριωτών, παρά την παραίτηση ενός εκ των ηγετών του.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  Valeri Simeonov συμπρόεδρος του εθνικιστικού συνασπισμού κομμάτων των Ηνωμένων Πατριωτών, παραιτήθηκε χθες (16/11/2018) έπειτα από αρκετές εβδομάδες διαμαρτυριών για σχόλια στα οποία προέβη σε σχετικά με τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
«Ο Valeri Simeonov παραιτήθηκε ο ίδιος από αντιπρόεδρο, δεν είναι το κόμμα μας που  εγκατέλειψε τον κυβερνητικό συνασπισμό», δήλωσε ο Krasimir Karakachanov, επίσης αντιπρόεδρος της  κυβέρνησης και συμπρόεδρος των Ηνωμένων Πατριωτών.
«Δεν αναμένεται κρίση ούτε στο μικρό συνασπισμό (εθνικιστική συμμαχία) ούτε στο μεγάλο (κυβέρνηση)», ανέφερε.
Τον Οκτώβριο του 2018, ο Simeonov ο οποίος εποπτεύει την οικονομική και δημογραφική πολιτική της κυβέρνηση κατηγόρησε ομάδα διαδηλωτριών που απαιτούσαν την αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας ότι, χρησιμοποιούν τα παιδιά με αναπηρία ως πολιτικό εργαλείο.
Ο Borisov αποδοκίμασε τον Simeonov αλλά παραδέχθηκε ότι, δεν μπόρεσε να τον αποπέμψει εξαιτίας των λεπτών ισορροπιών στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Η εθνικιστική συμμαχία αναμένεται να διορίσει τον αντικατάσταση του Simeonov τις επόμενες μέρες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης