Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jiping (Πρ. Κίνας) στη Σύνοδο των APEC: Οι χώρες που ασπάζονται τον προστατευτισμό είναι καταδικασμένες να αποτύχουν

Xi Jiping (Πρ. Κίνας) στη Σύνοδο των APEC: Οι χώρες που ασπάζονται τον προστατευτισμό είναι καταδικασμένες να αποτύχουν
Η ιστορία έχει δείξει ότι η αντιπαράθεση είτε στη μορφή ψυχρού πολέμου, είτε κανονικού πολέμου ή εμπορικού πολέμου, δεν μπορεί να έχει νικητές
Χωρίς να αναφερεθεί ευθέως στις ΗΠΑ ο κινεζος πρόεδρος Xi Jiping τόνισε από το βήμα της Συνόδου Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών Ασίας - Ειτηνικού (APEC) ότι «χώρες, που ασπάζονται τον προστατευτισμό είναι καταδικασμένες να αποτύχουν».
Εχοντας στο ακροατήριο τον αμερικανό αντιπρόεδρο Mike Pence ο κινέζος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας:
«Η ιστορία έχει δείξει ότι η αντιπαράθεση είτε στη μορφή ψυχρού πολέμου, είτε κανονικού πολέμου ή εμπορικού πολέμου, δεν μπορεί να έχει νικητές» και υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες για επιβολή εμποδίων και αποκοπή οικονομικών δσεμών «κινούνται ενάντια στους νόμους των οικονομικών και στις τάσεις της ιστορίας».
Πρόκειται όπως είπε για μία κοντόφθαλμη προσέγγιση, η οποία δεν μπορεί να αποτύχει και προειδοποιήσε όσους κλείνουν τις πόρτες ότι απλώς θα πετύχουν να αποκλείσουν τον εαυτό τους από τον υπόλοιπο κόσμο.
Ο σινο-αμερικανικός εμπορικός πόλεμος κυριαρχεί στη Σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών Ασίας- Ειρηνικού (APEC), που λαμβάνει χώρα στην Παπούα Νέα Γουινέα
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Trump είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους πως η Κίνα είναι έτοιμη να θέσει τέλος στον εμπορικό πόλεμο, υπογράφοντας μία συμφωνία με τις ΗΠΑ. Για πρώτη φορά είπε ότι ίσως να μην χρειαστούν επιπλέον τελωνειακοί δασμοί σε βάρος κινεζικών προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης