Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Την κυβέρνηση Orban θα στηρίξει στις Ευρωεκλογές ο εθνικιστής πρώην σύμβουλος του Trump, Bannon

Reuters: Την κυβέρνηση Orban θα στηρίξει στις Ευρωεκλογές ο εθνικιστής πρώην σύμβουλος του Trump, Bannon
Ο Bannon έχει ταχθεί υπέρ των εθνικιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη ώστε να ενισχύσουν τη φωνή τους σε εθνικά κοινοβούλια και στο Ευρωκοινοβούλιο
Στο πλευρό του Ούγγρου πρωθυπουργού Victor Orban θα εργαστεί με στόχο τις καθοριστικές για το μέλλον της ΕΕ, ευρωεκλογές του 2019 ο Stephen Bannon ο άνθρωπος που οδήγησε τον Donald Trump έως τον Λευκό Οίκο, για να έρθει στη συνέχεια σε ρήξη μαζί του.
Οπως αναφέρει το Reuters ο Bannon, έχει ταχθεί υπέρ των εθνικιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη λέγοντας ότι θέλει να συμβάλλει ώστε να ενισχύσουν τη φωνή τους σε εθνικά κοινοβούλια και στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ο Bannon, πρώην επικεφαλής του δεξιού ιστότοπου Breitbart,έχει ιδρύσει «Το Κίνημα» για την πραγμάτωση των στόχων του στην Ευρώπη, μία πρωτοβουλία την οποία έχει χαιρετίσει και ο Orban. «Εάν μπορούσα, θα εγκαθιστούσαμε την έδρα του κινήματος στη Βουδαπέστη. Μου αρέσει τόσο πολύ εδώ. Αλλά προφανώς δεν είναι πρακτικό. Θα περάσουμε πολύ χρόνο στην Ουγγαρία από τώρα έως και την ημέρα των εκλογών» είπε σε συνέντευξή του στο RTL.
«Ευελπιστούμε πως όταν το Κίνημα είναι έτοιμο και σε λειτουργία, θα συνεργαστούμε με τον Ούγγρο πρωθυπουργό» συμπλήρωσε.
Σημείωσε δε ότι οι Ευρωεκλογές της επόμενης χρονιάς θα σηματοδοτήσουν τη σύγκρουση μεταξύ δυνάμεων που κυβερνούν σήμερα στον πυρήνα της ΕΕ, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, που θέλουν βαθύτερη ολοκλήρωση, και των ευρωσκεπτικιστικών εθνών όπως η Ουγγαρία, που επιδιώκουν μια συμμαχία μεταξύ των ισχυρών κρατών μελών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης