Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Θα κάτσω στο σκαμνί τους σκευωρούς - Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει τελειώσει - Αντιδράσεις Ν. Παππά και ΣΥΡΙΖΑ

Σαμαράς: Θα κάτσω στο σκαμνί τους σκευωρούς - Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει τελειώσει - Αντιδράσεις Ν. Παππά και ΣΥΡΙΖΑ
Δεν μετανιώνω που έκλεισε η ΕΡΤ
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει τελειώσει» δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζοντας οτι «θα κάτσει στο σκαμνί όλους του σκευωρούς»  που με εμπλέκουν στην υπόθεση της Novartis.
Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά υπογραμμίζει πως «οι δόλιοι της κυβέρνησης προαναγγέλλουν, στήνουν και σπιλώνουν» και διαμηνύει ότι «Τσίπρας, Καμμένος, Παπαγγελόπουλος και Πολάκης δεν θα γλιτώσουν».
«Θα κάτσω στο σκαμνί όλους τους σκευωρούς» συμπληρώνει.
«Τους περιμένω. Θα τους πάω μέχρι τέλους. Δεν αστειεύομαι», είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρώην πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αποκαλύψει τη συμμορία της Novartis. 
Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis ο πρώην πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την επόμενη Βουλή, που θα διερευνήσει τυχόν παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων στο έργο της δικαιοσύνης. Είπε επίσης ότι πιστεύει πως πίσω από τη δική του εμπλοκή στην υπόθεση βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
«Εχω υποβάλει μήνυση κατά της συμμορίας από την πρώτη στιγμή. Εμένα δεν με αγγίζει. Με εξοργίζει! Κι όχι μόνο για προσωπικούς λόγους.
Αν περάσει αυτή η σκευωρία, στο μέλλον κανείς δεν θα τολμήσει να αγγίξει τη διαφθορά.
Προσέξτε: το χειρότερο είναι ότι κατηγορούν εμάς που κόψαμε το «πάρτι» της διαφθοράς στο φάρμακο - και μας κατηγορούν ποιοι;
Αυτοί που στήριζαν ως αντιπολίτευση τα «συμφέροντα» των εταιρειών και προσπαθούσαν να εμποδίσουν τα δικά μας μέτρα κατά της διαφθοράς.
Εμείς κόψαμε τη διαφθορά κατά 3 δισεκατομμύρια τον χρόνο, μόνο από τη φαρμακευτική δαπάνη.
Και εκείνοι τότε ήταν αντίθετοι - και τώρα μας ζητάνε «και τα ρέστα» από πάνω...
Ξέρετε τι μήνυμα στέλνει αυτό;
Πως όποιος πολιτικός στο μέλλον αγγίξει τη διαφθορά τελικά θα βρει τον μπελά του.
Αυτό το μήνυμα τρομοκρατίας δεν θα τους αφήσω να το περάσουν» υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει ακόμη οτι «η παροχολογία της κυβέρνησης θα δημιουργήσει περισσότερους εχθρούς από φίλους» ενώ αναφερόμενος στις τελευταίες μέρες της πρωθυπουργίας του υπογραμμίζει πως «είχαμε ήδη βγει στις αγορές τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2014 και είχαμε αντλήσει 4,5 δισεκατομμύρια συνολικά».
Προσθέτει δε ότι χωρίς αυτά δε θα είχε σταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015, ενώ σημειώνει ότι η χώρα ετοιμαζόταν να βγει ξανά στις αγορές στις αρχές του 2015.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν δέχτηκε τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την επίλυση του Σκοπιανού είπε «εμένα δεν μου έδωσαν ποτέ τελεσίγραφο, τελεσίγραφο σε εκείνους που γνωρίζουν ότι είναι έτοιμοι να υποχωρήσουν».

Δεν έκλεισα τη δημόσια τηλεόραση

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται και στο θέμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μετανιώνει που έκλεισε την ΕΡΤ».
Οπως τονίζει «δεν έκλεισα τη δηµόσια τηλεόραση». Εκλεισα έναν φορέα που είχε τελµατώσει και άνοιξα στη θέση του τη ΝΕΡΙΤ, που πολύ γρήγορα, µε το µισό κόστος, πέτυχε τριπλάσια τηλεθέαση. Και ανέβαινε...
Και τότε η ΝΕΡΙΤ ασκούσε κριτική στην κυβέρνησή µας, αυστηρότερη κι από τα ιδιωτικά ΜΜΕ!
Το άνοιγµα της ΝΕΡΙΤ ήταν ακόµα µία µεταρρύθµιση, που εµείς είχαµε την τόλµη να την κάνουµε.
Το πόσο δίκιο είχα τότε, αποδεικνύεται σήµερα από την τραγελαφική κατάσταση της νέας ΕΡΤ που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ και που δεν τη βλέπει κανείς. Και τσακώνονται µονίµως όλοι µε όλους -µεταξύ τους-, καταγγέλλοντας σηµεία και τέρατα... Η ΝΕΡΙΤ, τότε, ήταν δηµόσια τηλεόραση.
Αυτή η ΕΡΤ δεν είναι. Είναι δηµόσια ντροπή!
Όσον αφορά την απόφασή του να μην παραδώσει το Μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό, ο κ. Αντώνης Σαμαράς τονίζει ότι «σήμερα με επαινούν που δεν παρέδωσα στον Τσίπρα».
Μιλώντας για την περίοδο Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι θεωρεί απαραίτητο να υπάρξει Εξεταστική για αυτήν την περίοδο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για συγκρότηση Ειδικού δικαστηρίου µε απόφαση της επόμενης Βουλής.

Η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Σχολιάζοντας την συμφωνία Τσίπρα Ιερώνυμου για τις σχέσεις κράτους - εκκλησίας ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει:
 «Λάθος είναι. Εμείς είχαμε ξεμπλοκάρει την αξιοποίηση της μη αμφισβητούμενης εκκλησιαστικής περιουσίας!
Εδώ μπλέκουν την αμφισβητούμενη με τη μη αμφισβητούμενη και... μπλοκάρουν τα πάντα για πάντα!
Οι δικοί μας νόμοι του 2013 και του 2014 είχαν την πλήρη συμφωνία, όχι μόνον της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και του Πατριαρχείου, όπως και της Εκκλησίας της Κρήτης.
Ενώ τώρα...
Οσον αφορά τους κληρικούς, ο δικός μας νόμος κατοχύρωνε ότι υπάγονται στο Δημόσιο και προέβλεπε ρητά για πρώτη φορά τη μισθοδοσία τους από τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω του υπουργείου Παιδείας και, κυρίως, την ένταξή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής. Δηλαδή, το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που πάει να γίνει τώρα».

Απάντηση Νίκου Παππά στις δηλώσεις Σαμαρά για την ΕΡΤ

Με ένα αιχμηρό του σχόλιο στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
«Όχι μόνο αμετανόητος αλλά και υπερήφανος για το κλείσιμο της ΕΡΤ δήλωσε ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ σε πεντασέλιδη (!) συνέντευξη, την ώρα που η δικαιοσύνη ασχολείται με τα μπόνους & σύντομα οι ορκωτοί λογιστές με το κόστος του "μαύρου"» ανέφερε ο Νικος Παππάς.
Είχε προηγηθεί η συνέντευξη Σαμαρά στην εφημερίδα Παραπολιτικά στην οποία δήλωσε ότι «δεν μετανιώνει που έκλεισε την ΕΡΤ».

ΣΥΡΙΖΑ: Το παραλήρημα μεγαλομανίας του Αντώνη Σαμαρά προκαλεί τον ελληνικό λαό

«Ο κ. Σαμαράς, αφού έκανε όσα έκανε σε βάρος του ελληνικού λαού, έχει το θράσος να συκοφαντεί τη Δικαιοσύνη και να ζητάει και τα ρέστα από εκείνους που ανέλαβαν το βαρύ έργο να βγάλουν την Ελλάδα από το βούρκο που τη βύθισε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού σε εφημερίδα.
Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «το σημερινό  παραλήρημα μεγαλομανίας του Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα  "Παραπολιτικά" προκαλεί τον ελληνικό λαό.
Κανείς δεν έχει ξεχάσει την καταστροφική του διακυβέρνηση, που έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και οδήγησε εκατομμύρια Έλληνες στην ανεργία και στη φτώχεια.
Οι  απειλές του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση φανερώνουν φόβο. Ο κ. Σαμαράς, αφού έκανε όσα έκανε σε βάρος του ελληνικού λαού, έχει το θράσος να συκοφαντεί τη Δικαιοσύνη και να ζητάει και τα ρέστα από εκείνους που ανέλαβαν το βαρύ έργο να βγάλουν την Ελλάδα από το βούρκο που τη βύθισε».
 «Αφού, όμως, αποφάσισε να γίνει καρικατούρα αυταρχισμού και  μνημείο της πιο μαύρης αντίδρασης, του ευχόμαστε καλό δρόμο», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης