Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Σταθερό το outlook για τις καναδικές τράπεζες

Fitch: Σταθερό το outlook για τις καναδικές τράπεζες
Σταθερές οι προοπτικές για τις καναδικές τράπεζες από τη Fitch
Σε σταθερές όρισε τις προοπτικές (outlook, επόμενοι 12-18 μήνες) για το τραπεζικό σύστημα του Καναδά η Fitch Ratings, κάνοντας, ωστόσο, λόγο για αυξανόμενους κινδύνους.
Κατά την περίοδο 2019-2022, ο αμερικανικός οίκος αναμένει οι δείκτες μη εξυπηρετούμενων δανείων να αυξηθούν από τα σημερινά εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα (κατά μέσο όρο 55 μονάδες βάσης για τις επτά μεγαλύτερες τράπεζες, τον Ιούλιο 2018), εξαιτίας των αυξημένων επιτοκίων, του υψηλού χρέους των νοικοκυριών και της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης.
Τον περασμένο Ιούλιο, η Fitch επιβεβαίωσε σε «ΑΑΑ» και «F1+» τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -αντίστοιχα- πιστοληπτική ικανότητα του Καναδά, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Όπως ανέφερε ο αμερικανικός οίκος, οι αξιολογήσεις του Καναδά αντικατοπτρίζουν την προηγμένη και πολύ διαφοροποιημένη οικονομία, την πολιτική της σταθερότητα, την ισχυρή διακυβέρνηση και τα θεσμικά πλεονεκτήματα.
Η Fitch αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% το 2018 και 1,6% έως το 2020, με τον πληθωρισμό να συγκλίνει στον στόχο 1%-3% που έχει τεθεί από την κεντρική τράπεζα.
Στα μειονεκτήματα συμπεριλαμβάνεται το υψηλός χρέος των νοικοκυριών ως προς το διαθέσιμο εισόδημα, ήτοι 168%.
Επίσης, αν και ο πληθωρισμός των τιμών των ακινήτων έχει επιβραδυνθεί, η αγορά κρίνεται υπερτιμημένη, υπογραμμίζεται.
Το δημόσιο χρέος του Καναδά παραμένει υψηλό, ωστόσο το έλλειμμα είναι σχετικά χαμηλό, με τη Fitch να το υπολογίζει σε ι κάτω από το 1% του ΑΕΠ το 2018-2020.
Το δημόσιο χρέος έφθανε το 89,7% του ΑΕΠ, το 2017, από 91,1% το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης