Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τακάς (HVCA): Τα τέσσερα «ταμπού» που ξεπεράστηκαν στη διάρκεια της κρίσης

tags :
Τακάς (HVCA): Τα τέσσερα «ταμπού» που ξεπεράστηκαν στη διάρκεια της κρίσης
Σε τέσσερα θέματα «ταμπού» όπως τα χαρακτήρισε, που αντιμετώπιζε στο παρελθόν η ελληνική οικονομία και ξεπεράστηκαν μέσα στην κρίση, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων
Σε τέσσερα θέματα «ταμπού» όπως τα χαρακτήρισε, που αντιμετώπιζε στο παρελθόν η ελληνική οικονομία και ξεπεράστηκαν μέσα στην κρίση, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), Βασίλης Τακάς από το βήμα του Thessaloniki Summit 2018.
Όπως είπε, το πρώτο «ταμπού» που ξεπεράστηκε είναι ότι «η ανάπτυξη πλέον αναμένεται να έρθει από ιδιωτικές επενδύσεις σε διεθνώς ανταγωνίσιμα προϊόντα και υπηρεσίες».
Το δεύτερο είναι ότι «οι άμεσες ξένες επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα μας βοηθήσουν να καλύψουμε ίσως ένα κενό που αφήνει η ελλιπής αποταμίευση, για να μην προσφύγουμε σε εξωτερικό δανεισμό».
Το τρίτο «εμπόδιο» που ξεπεράστηκε μέσα στην κρίση, είναι η καχυποψία απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις και τη συνεργασία μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, «απαραίτητα για την ανάπτυξή μας, γιατί συμπληρώνουν τις δημόσιες επενδύσεις οι οποίες περικόπτονται, και δεύτερον μειώνουν φαινόμενα γραφειοκρατίας και διαφθοράς και βοηθούν γενικότερα την ανάπτυξη της οικονομίας».
Το τέταρτο εμπόδιο που ξεπεράστηκε αφορά την έλλειψη συνεργασίας των πανεπιστημίων με την παραγωγή - κάτι που σήμερα θεωρείται απαραίτητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης