Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποινική δίωξη κατά του ιδρυτή των WikiLeaks ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Ποινική δίωξη κατά του ιδρυτή των WikiLeaks ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
Ποινική δίωξη κατά του Julian Assange ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
Ποινική δίωξη εις βάρος του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks ετοιμάζουν οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, αισιοδοξώντας ότι ο Julian Assange θα εκδοθεί στη χώρα για να δικαστεί.
Το γεγονός φαίνεται πως αποκαλύφθηκε κατά λάθος, μέσω εισαγγελικού εγγράφου που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο άλλης υπόθεσης, σύμφωνα με τα WikiLeaks.
Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται ότι οι κατηγορίες σε βάρος του Julian Assange θα παραμείνουν μυστικές ως «τη σύλληψή του», κατά την ίδια πηγή.
Η ακριβής φύση του κατηγορητηρίου δεν γίνεται σαφής.
Ο Julian Assange θεωρείται υπεύθυνος για την αποκάλυψη χιλιάδων απόρρητων και εμπιστευτικών αμερικανικών στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων το 2010.
Στο έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε κατά λάθος, εισαγγελικός λειτουργός ζητεί από δικαστή να σφραγίσει έγγραφα που συνδέονται με μια άλλη ποινική υπόθεση, άσχετη με τον ιδρυτή των Wikileaks.
Οι σφραγίδες και οι σημάνσεις που φέρει υποδεικνύουν πως υπεβλήθη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Αλεξάντρια, στη Βιρτζίνια, τον Αύγουστο.
Σε ανάρτησή της στο Twitter, η συντακτική ομάδα του WikiLeaks εκτίμησε πως μάλλον στο έγγραφο αυτό έγινε κατά λάθος «αποκοπή και επικόλληση» (σ.σ. σε επεξεργαστή κειμένου) και προστέθηκαν φράσεις από τη δίωξη σε βάρος του Assange.
«Το υπουργείο Δικαιοσύνης αποκαλύπτει "από ατύχημα" την ύπαρξη σφραγισμένων κατηγοριών (ή ενός προσχεδίου τους) σε βάρος του ιδρυτή του WikiLeaks», σχολίασε η συντακτική ομάδα του ιστότοπου στην ανάρτησή της στο Twitter.

Διαβάστε: Το Εκουαδόρ απομονώνει τελείως τον Julian Assange, «κλείνει την πόρτα» στον δικηγόρο του

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης