Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Τέλος το πάρτι στις αγορές - Έρχεται κατάρρευση και νέα κρίση

tags :
Phoenix Capital: Τέλος το πάρτι στις αγορές - Έρχεται κατάρρευση και νέα κρίση
Phoenix Capital: Τέλος το πάρτι στις αγορές
Η παγκόσμια ανάπτυξη είναι επίσημα «νεκρή», αναφέρει στο τελευταίος της report η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
Όπως αναφέρει η Phoenix Capital ο χαλκός, η ξυλεία, τα βιομηχανικά μέταλλα και άλλες οικονομικά ευαίσθητες κλάσεις περιουσιακών στοιχείων άρχισαν να καταρρέουν από τον Μάιο του 2018.



Κοιτάζοντας αυτά τα διαγράμματα, ήταν εύκολο να καταλάβει κανείς ότι η Fed είναι ένοχη καθώς λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων  έχει προκαλέσει την ανατίμηση του δολαρίου το οποίο με τη σειρά του ασκεί πίεση στις τιμές των εμπορευμάτων.
Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο από το Fed.
Μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, δύο από τις χρηματιστηριακές αγορές που είναι πιο ευθυγραμμισμένες με το παγκόσμιο εμπόριο (Νότια Κορέα και Γερμανία) έφτασαν στο ζενίθ τους και στην συνέχεια άρχισαν να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.



Κοιτάζοντας την πορεία αυτών των γραφημάτων έως τον Οκτώβριο, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι αυτό οφειλόταν στον εμπορικό πόλεμο του προέδρου Trump και την πολιτική της Fed.
Εάν η κυβέρνηση του Trump κατάφερνε να συνάψει μια συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο το καλοκαίρι του 2018 και η Fed σταματούσε τις αυξήσεις των επιτοκίων , είναι πολύ πιθανό να διόρθωναν οι χρηματοπιστωτικές αγορές, αλλά δεν θα είχαμε πλήρη κατάρρευση.
Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν συνέβη.
Η Fed κατέστησε σαφές ότι πρόκειται να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Και η Κίνα, για οποιοδήποτε λόγο, αποφάσισε ότι θα προτιμούσε να κινδυνεύει με οικονομική κατάρρευση, παρά να φανεί «ασθενής» έναντι των ΗΠΑ.
Ωστόσο αυτό που συμβαίνει στις αγορές  δεν οφείλεται πλέον μόνο στους εμπορικούς πολέμους και τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2018, ένα εκπληκτικό 89% των παγκόσμιων περιουσιακών στοιχείων ήταν στο κόκκινο για το 2018ς.
Όπως αναφέρει η Phoenix Capital υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ερμηνευτούν τα δεδομένα.
Είμαστε επίσημα στο τέλος ενός πιστωτικού κύκλου που άρχισε το 2009.
Οι καλές εποχές έχουν τελειώσει επίσημα και οι κακές στιγμές (η επόμενη κρίση) πρόκειται να αρχίσουν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης