Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Κατεβάζει ταχύτητα η παγκόσμια οικονομία - Χαμηλή η ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2019

Kaplan (Fed): Κατεβάζει ταχύτητα η παγκόσμια οικονομία - Χαμηλή η ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2019
Η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ ενδέχεται να προσγειωθεί σε απροσδόκητα χαμηλά επίπεδα το 2019, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan
Η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ ενδέχεται να προσγειωθεί σε απροσδόκητα χαμηλά επίπεδα το 2019, προειδοποίησε σήμερα (16/11/2018) ο πρόεδρος της Federal Reserve του Ντάλας, Robert Kaplan, επικαλούμενος τους δασμούς στις εισαγωγές, εν μέσω του εμπορικού πολέμου με την Κίνα.
«Καθώς υλικά όπως ο χάλυβας και το αλουμίνιο καθίστανται όλο και πιο ακριβά, οι εταιρείες προειδοποιούν για αβεβαιότητα, ενώ η οικονομική επιβράδυνση είναι εμφανής και σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Kaplan, μιλώντας στο «Fox Business».
Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περιορίζεται σε δράση λόγω του μεγάλου ισολογισμού της, έτσι τα προβλήματα σε Γερμανία και Ιταλία και το Brexit είναι μέρος του μωσαϊκού».
Όσον αφορά την πτώση των τιμών του πετρελαίου, ο Kaplan την απέδωσε στην αύξηση της προσφοράς, στις κυρώσεις κατά του Ιράν και στην επιβράδυνση στην αύξηση της ζήτησης, «ιδιαίτερα από τις αναδυόμενες αγορές».
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας δήλωσε ακόμη ότι οι ΗΠΑ πρέπει να μετριάσουν την αύξηση του κυβερνητικού χρέους.
Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Fed, ο Kaplan δήλωσε ότι ενδέχεται να υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω κινήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης