Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Brown University: Στα 5,93 τρισ. δολάρια το κόστος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας από το 2001 για τις ΗΠΑ

tags :
Brown University: Στα 5,93 τρισ. δολάρια το κόστος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας από το 2001 για τις ΗΠΑ
Μια νέα έκθεση του Πανεπιστημίου Brown παρέχει μια εκτίμηση του συνολικού κόστους για την αμερικανική κυβέρνηση των μυριάδων πολέμων που ακολούθησαν μετά τις 9/11 στην μάχη κατά της τρομοκρατίας
Μια νέα έκθεση του Πανεπιστημίου Brown επιχειρεί να παρέχει μια προσεκτική εκτίμηση του συνολικού κόστους για την αμερικανική κυβέρνηση των μυριάδων πολέμων που ακολούθησαν μετά τις 9/11 στην μάχη κατά της τρομοκρατίας.
Η εκτίμηση κάνει λόγο για κόστος 5,933 τρισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν μέχρι το οικονομικό έτος 2019.
Αυτό, φυσικά, είναι πολύ υψηλότερο από τα επίσημα στοιχεία, λόγω του ότι το Πεντάγωνο προσπάθησε να υπερβεί το κόστος σε απλά πράγματα έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό. Μόνο όταν ληφθεί υπόψη το κόστος της ιατρικής περίθαλψης και της περίθαλψης αναπήρων για τους στρατιώτες, καθώς και τα μελλοντικά κόστη, το πραγματικό κόστος γίνεται σαφές.



Αυτού του είδους οι τεράστιες δαπάνες είναι μόνο οι δαπάνες και οι υποχρεώσεις των πολέμων μέχρι τώρα, και με ελάχιστα σημάδια ότι τελειώνουν.
Συγκεκριμένα, μια γενιά πολέμων πρόκειται να προσθέσει περαιτέρω το ιατρικό κόστος για τη συνεχή επέμβαση των βετεράνων στο εξωτερικό.



Από τα τέλη του 2001, οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί σε πολέμους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Πακιστάν, την Υεμένη και σε άλλα μέρη του κόσμου. Πολλοί από αυτούς τους πολέμους έχουν γίνει περισσότερο ή λιγότερο μόνιμες επιχειρήσεις, χωρίς να εξετάζεται το ενδεχόμενο τερματισμού τους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.




 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης