Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διαμαρτυρία για τις «μεσαιωνικές συνθήκες» από τους εργαζομένους του Δρομοκαΐτειου

tags :
Διαμαρτυρία για τις «μεσαιωνικές συνθήκες» από τους εργαζομένους του Δρομοκαΐτειου
Εργαζόμενοι «Δρομοκαΐτειου»: Διαμαρτυρία για τις «μεσαιωνικές συνθήκες»
Οκτάωρη στάση εργασίας από 07.00-15.00, συμβολικό αποκλεισμό της εφημερίας και συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου στις 08:00 εξήγγειλαν για τη Δευτέρα 19 Νοεμβριου 2018 οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών (Ψ.Ν.Α.) «Δρομοκαΐτειο».
«Δεν πάει άλλο, δεν ανεχόμαστε μεσαιωνικές συνθήκες νοσηλείας και εργασίας» τονίζει το σωματείο τους.
Όπως περιγράφει, το Νοσοκομείο διαθέτει 180 κλίνες για οξέα περιστατικά, ωστόσο οι 80 έχουν καταληφθεί από νεοχρόνιους ασθενείς.
«Τα κρεβάτια δεν φθάνουν για να καλύψουν 30 νέες εισαγωγές σε κάθε εφημερία.
Βρήκε όμως την πατέντα η διοίκηση του νοσοκομείου.
Ξυπνάει μέσα στα μεσάνυχτα ασθενείς από τμήματα οξέων που είναι σε καλύτερη κατάσταση και τους μετακινεί σε άλλα τμήματα (τμήματα χρόνιων περιστατικών, στο παθολογικό τμήμα) για να αδειάσουν τα κρεβάτια τους και να εισαχθούν οι νέοι ασθενείς οξέα περιστατικά.
Εισάγονται οι ασθενείς και δεν έχουν κρεβάτια να κοιμηθούν.
Κοιμούνται σε κρεβάτια άλλων ασθενών που λείπουν εκείνη τη στιγμή (δραπέτευση, αδειούχοι).
Γυρνάνε οι ασθενείς που απουσιάζουν και βρίσκονται οι νοσηλευτές αντιμέτωποι με τραγικές καταστάσεις.
Δύο ασθενείς να διεκδικούν ένα κρεβάτι!
Θεραπευτική μέθοδος εξελιγμένη!».
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι «θάλαμοι και διάδρομοι νοσηλευτικών τμημάτων γέμισαν κοριούς, ψώρα, ψείρες, όπως και ασθενείς.
Δεν υπάρχει δυνατότητα να εκκενωθούν τα εν λόγω νοσηλευτικά τμήματα που έχουν κοριούς για απολύμανση, γιατί δεν θα υπάρχουν κρεβάτια μετά να εξυπηρετηθούν οι νέες εισαγωγές.
Κοριοί, ψώρα, ψείρες έχουν 30 χρόνια να εμφανιστούν στο "Δρομοκαΐτειο".
Η εμφάνισή τους αποδίδεται στην εισαγωγή πολλών μεταναστών και προσφύγων από τα Κέντρα Φιλοξενίας που ζουν σε άθλιες συνθήκες και στην εισαγωγή κοινωνικών περιστατικών σε κάθε εφημερία (αστέγων, κλπ)» σημειώνουν.
Το σωματείο τους υποστηρίζει, επίσης, ότι στο Νοσοκομείο εισάγονται με εισαγγελική παραγγελία, «κατόπιν εντολών του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας τις οποίες εκτελεί η διοίκηση του Νοσοκομείου διά του αναπληρωτή διοικητή», περιστατικά που το «Δρομοκαΐτειο» δεν έχει την υποδομή νοσηλείας.
«Νοσηλεύονται αυτιστικά άτομα που είναι μονίμως καθηλωμένα σε χέρια και πόδια με ιμάντες στα κρεβάτια τους.
Αν είναι δυνατόν!
Νοσηλεύεται αυτιστικό παιδί έξι μήνες, μονίμως δεμένο στο κρεβάτι του!
Εντελώς απάνθρωπο!
Παρά την έκκληση τα έγγραφα των υπηρεσιών του Νοσοκομείου (κοινωνική, Ιατρική, Νοσηλευτική) προς τον υπουργό Υγείας, αντί να βρουν άλλες μονάδες να φιλοξενήσουν τα αυτιστικά άτομα, στέλνουν για εισαγωγή συνεχώς νέους» αναφέρει.
Παράλληλα, κάνει λόγο και για «παγκόσμιο ρεκόρ ακάλυπτων οργανικών θέσεων», καθώς «υπηρετούν 430 υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων σε 1.450 οργανικές θέσεις, 70% των οργανικών θέσεων είναι κενές».
«Έχουμε πολλά τραγικά περιστατικά άγριου ξυλοδαρμού νοσηλευτών, άλλων υπαλλήλων και ασθενών.
Φωνάζουν "βοήθεια" οι νοσηλευτές και δεν τους ακούει κανείς...» τονίζουν οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών (Ψ.Ν.Α.) «Δρομοκαΐτειο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης