Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πηγές Ευρωζώνης: Στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου οι τελικές αποφάσεις για τον ελληνικό προϋπολογισμό

Πηγές Ευρωζώνης: Στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου οι τελικές αποφάσεις για τον ελληνικό προϋπολογισμό
Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι το ελληνικό ζήτημα ούτε θα συζητηθεί, ούτε περιλαμβάνεται στην ατζέντα του έκτακτου Eurogroup που θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου
Στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, πρόκειται να ληφθεί η τελική και επίσημη απόφαση σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ελλάδας για το 2019, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, αξιωματούχος της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις 3 Δεκεμβρίου θα εξεταστούν όλοι οι προϋπολογισμοί των χωρών μελών της Ευρωζώνης και όσον αφορά την Ελλάδα, εκτός από τον προϋπολογισμό, θα εξεταστεί και η πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση για την πορεία των μεταρρυθμίσεων.
Τo Εuroworking Group, χθες, συζήτησε το ζήτημα των συντάξεων και το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2019 προκειμένου να μπορέσει να κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων, ανέφερε ο ίδιος παράγοντας της ευρωζώνης.
Τέλος, ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι το ελληνικό ζήτημα ούτε θα συζητηθεί, ούτε περιλαμβάνεται στην ατζέντα του έκτακτου Eurogroup που θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου, με θέμα την εμβάθυνση της ευρωζώνης.
Χθες η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε στο EuroWorking Group την εισήγησή της για την ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις, ενώ η Κομισιόν παρουσίασε τη θετική της εισήγησ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση έκλεισε χωρίς ενστάσεις, ενώ επισημάνθηκε πως αν και η Ελλάδα δεν τηρεί πλήρως της συμφωνία, καταφέρνει να πετυχαίνει τον στόχο για πλεόνασμα.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας το «πράσινο φως» από το Euro Working Group για μη περικοπή των συντάξεων, υποστήριξαν ότι ήρθε αφού εξετάστηκε η εισήγηση της ελληνικής πλευράς και  η θετική αποτίμηση της Κομισιόν.
Το EWG δεν προέβαλε καμία ένσταση για το σχέδιο του προϋπολογισμού 2019.
Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι η εισήγηση της ελληνικής πλευράς έκανε λόγο για  ακύρωση του μέτρου περικοπής των συντάξεων.
Τόνισαν επίσης ότι ανοίγει ο δρόμος για αντίμετρα ύψους 900 εκατ. ευρώ το 2019, όπως έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης