Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιράν: Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αμερικανικές κυρώσεις

ΥΠΕΞ Ιράν: Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αμερικανικές κυρώσεις
Η πλευρά του Ιράν δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των αμερικανικών κυρώσεων
Στο γεγονός ότι το Ιράν βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Abbas Araghchi, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Ειδικότερα, ο κ. Araghchi δήλωσε ότι «πραγματοποιούμε συνομιλίες και διαβουλεύσεις με τις ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τρόπους αντιμετώπισης των αμερικανικών κυρώσεων».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θα διεξαχθούν επίσης συνομιλίες με ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με την καθιέρωση χρηματοοικονομικών μηχανισμών, οι οποίοι θα έχουν ως αποτέλεσμα τον συντονισμό των θεμάτων που σχετίζονται με την JCPOA και την περιοχή, τα οποία είναι μεγάλης σημασίας».
Χθες (15/11) η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλών, Vera Jourova, κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση για το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA) μεταξύ Ιράν και Δύσης, υπογραμμίζοντας ότι «η συμφωνία με το Ιράν αποτελεί βασικό στοιχείο της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής για τη μη διάδοση πυρηνικών όπλων».
Η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι η διαφύλαξη της συμφωνίας του Ιράν με τη Δύση αποτελεί ζήτημα ασφάλειας για ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα, ενώ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναγνωρίζει τις αμερικανικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Τεχεράνης.
«Εμείς οι Ευρωπαίοι δε μπορούμε να δεχτούμε ότι μία ξένη δύναμη, ούτε καν ο πιο στενός μας φίλος και σύμμαχος, λαμβάνει αποφάσεις σχετικα΄με το νόμιμο εμπόριό μας με μία άλλη χώρα», επεσήμανε η κα Jourova, προσθέτοντας ότι «οι τρέχουσε εργασίες, με επικεφαλής τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, στοχεύουν στη διατήρηση της πλήρους και αποτελεσματικής εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης σε όλες τις πτυχές του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης