Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποτονικότητα ενόψει λήξης παραγώγων

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποτονικότητα ενόψει λήξης παραγώγων
ΑΓΟΡΑ: Βγάζει αντίδραση κυρίως λόγω τραπεζών αν και οι αναλυτές ήταν επιφυλακτικοί στα πρωινά τους σχόλια. Οι 630 μονάδες αν χαθούν υπάρχει κίνδυνος να δούμε ξανά νούμερα της τάξης των 610 μονάδων.

Ο τζίρος βέβαια αρκετά χαμηλός για το ξεκίνημα και σήμερα περιμένουμε μεταβλητότητα λόγω λήξης συμβολαίων σειράς Νοεμβρίου στο χρηματιστήριο παραγώγων. Πάντως για να κάνει ένα εκατομμύριο ευρώ η αγορά χρειάστηκε περισσότερα από 9 λεπτά συνεδρίασης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αν δούμε νέες πιέσεις θα δούμε ίσως και κεφαλαιοποιήσεις κάτω από 1 δισ. ευρώ. Η Εθνική είναι μόλις 60 εκατ. ευρώ πάνω από το 1 δισ. ευρώ ενώ η Eurobank έχει απόσταση 110 εκατ. ευρώ να διανύσει.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξεκίνησε με άνοδο και μεγάλο όγκο. Στα πρώτα λεπτά άλλαξαν χέρια περισσότερα από 170 χιλ. τεμάχια. Υπολογίζονται εκροές λόγω αφαίρεσης της μετοχής από τον MSCI ύψους 570 χιλ. τεμαχίων.

FRIGOGLASS: Η απουσία εξόδων αναδιοργάνωσης και η αύξηση του τζίρου βελτίωσε την εικόνα των αποτελεσμάτων. Καλές οι ελεύθερες ταμειακές ροές μείωσαν λίγο τον καθαρό δανεισμό. Ωστόσο πρέπει να δούμε ακόμα πολλά αφού η καθαρή θέση είναι αρνητική και λόγω ζημιών έστω και μειωμένων αυξάνεται.

Δεν μπορούμε να πούμε πως αδικείται στα 50 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση, αφού ακόμα δεν έχουμε κέρδη ή απομόχλευση του ισολογισμού.

ΙΑΣΩ: Είναι η μετοχή που τελικά ευνοείται από την εξαγορά του Υγεία και η αποτίμησή της έδειχνε εδώ και καιρό πως ήταν η φθηνότερη του κλάδου. Μάλιστα αν υπήρχαν μέτοχοι στο Υγεία που επένδυαν λόγω κλάδου η καλύτερη επιλογή είναι το ΙΑΣΩ τώρα. Και πούλησαν με premium και αγοράζουν ίδιο κλάδο με discount.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Δείχνει κάτι η αποτίμηση των ακινήτων σε σύγκριση με την αποτίμηση στο ταμπλό. Ωστόσο η εισηγμένη θέλει ανάπτυξη στη χώρα για να δει αύξηση της κατανάλωσης, περισσότερες πωλήσεις και κέρδη.

Πάντως στο ταμπλό φτάνει ξανά τα 5 ευρώ και αυτό δείχνει πως όσοι πόνταραν στη στήριξη έχουν καλή υπεραξία σε μικρό χρονικό διάστημα. Φυσικά δείχνει πως η μετοχή προσέχετε και δεν αφήνεται στην τύχη της.

CENTRIC: Έκαναν αγορές ιδίων κοντά στο 1 ευρώ και τώρα κάθονται και την κοιτάζουν στα 0,10 ευρώ. Μάλλον θα πάρουν και άλλα λεφτά και αρκετά από την πώληση της δραστηριότητας αφού πετυχαίνονται οι όροι. Έχουν κάποια καλύτερη επιλογή;

LAMDA: Υπάρχει πωλητής με 20 χιλ. τεμάχια στα 5,95 ευρώ παρά το καλό κλίμα που έχει η αγορά στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. Η αποτίμηση στα 473 εκατ. ευρώ.

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΕΧ: Ισολογισμός έναρξης εκκαθάρισης. Ταμειακά διαθέσιμα 870 χιλ. ευρώ, με υποχρεώσεις 298 εκατ. ευρώ, χρηματοοικονομικά στοιχεία 434 χιλ. ευρώ, λοιπά κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία 902 χιλ. ευρω.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης