Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ross (Υπ. Εμπορίου ΗΠΑ): Έχουμε πολλά ζητήματα με την Κίνα για το εμπόριο, τα οποία θέλουν χρόνο να επιλυθούν

Ross (Υπ. Εμπορίου ΗΠΑ): Έχουμε πολλά ζητήματα με την Κίνα για το εμπόριο, τα οποία θέλουν χρόνο να επιλυθούν
Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου τόνισε ότι οι ΗΠΑ απαιτούν 142 διαφορετικές ενέργειες από την Κίνα
Στο γεγονός ότι οι πρόεδροι ΗΠΑ και Κίνας αναμένεται να συμφωνήσουν σε ένα «πλαίσιο» για περαιτέρω συνομιλίες κατά τη συνάντησή τους στα τέλη του μήνα, αναφέρθηκε σήμερα (16/11) ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλές ενέργειες που η Ουάσιγκτον επιθυμεί από το Πεκίνο.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Ross σε συνέντευξή του στο Bloomberg, όσες συνομιλίες λαμβάνουν χώρα μεταξύ των δύο χωρών μέχρι τη συνάντηση στις 30 Δεκεμβρίου είναι «προπαρασκευαστικές», προσθέτοντας ότι «θα καθορίσουν το εάν θα υπάρξει ένα πραγματικό πλαίσιο».
«Δε μπορεί να αμανένει κανείς ότι οι δύο πρόεδροι θα προχωρήσουν σε λεπτομέρειες», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «θα είναι απλά μία ευρεία εικόνα, αλλά αν πάνε καλα (οι συζητήσεις) θα θέσουν το πλαίσιο για να προχωρήσουν».
Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να έχουμε μία πλήρη επίσημη συμφωνία μέχρι τον Ιανουάριο», χαρακτηρίζοντας κάτι τέτοιο ως «αδύνατο», ενώ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν «μία μακρά λίαστα αιτημάτων με 142 αντικείμενα, τα οποία θα χρειαστούν κάποιο διάστημα για να συζητηθούν, πόσο μάλλον να επιλυθούν και να τοποθετηθούν σε χαρτί».
«Αυτό που θα οδηγήσει τις συνομιλίες είναι το πότε οι δύο χώρες θα αισθανούν έτοιμες να το κάνουν και νομίζω ότι το ότι τελείωσαν οι ενδιάμεσες εκλογές ήταν πολύ χρήσιμο και ότι είναι λογικά για την Κίνα να θέλει να δει το τελικό αποτέλεσμα», σχολίασε ο Wilbur Ross αναφορικά με τις πρόσφατες ενδιάμεσες εκλογές.
Παράλληλα, ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι «η Κίνα έχει αποδείξει ότι έχει επίγνωση των δικών της εμπορικών συμφερόντων και του αντίκτυπου που έχουν τα δικά της αντίμετρα σε αυτά», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «η Κίνα δεν πρόκειται να κάνει τίποτα που δεν είναι στο δικό της συμφέρον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης