Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα άνοδος για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο +0,63% και τα 67,04 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Νέα άνοδος για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο +0,63% και τα 67,04 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,67% στα 56,84 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινήθηκε σήμερα Παρασκευή (16/11) το πετρέλαιο, διευρύνοντας την άνοδο της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσει σε περικοπή της παραγωγής του το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,63% στα 67,04 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά +0,67% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,84 δολ. ανά βαρέλι.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την ανάκαμψη των τελευταίων δύο ημερών, τόσο το Brent όσο και το WTI έχουν απωλέσει περισσότερο από το 25% της αξίας τους σε σχέση με τα υψηλά τεσσάρων ετών στα οποία βρέθηκε τον περασμένο μήνα.
Ο ΟΠΕΚ αναμένεται να πραγματοποιήσει συνεδρίαση στις 6 Δεκεμβρίου στη Βιέννη, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία για περικοπές ύψους 1 εκατ. βαρελιών ημερησίως σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής, τα οποία ανέρχονται σε 33 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Σύμφωνα με τον John Kilduff της Again Capital, «όλοι περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο ΟΠΕΚ εάν οι τιμές υποχωρήσουν χαμηλότερα», για να προσθέσει ότι «η Σαουδική Αραβία έχει τη δύναμη να σώσει την αγορά».
Παράλληλα, η αμερικανική Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά σχεδόν 10,3 εκατ. βαρέλια την περασμένο εβδομάδα, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των τελευταίων 21 μηνών, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στα 3,2 εκατ. βαρέλια.

ΗΠΑ: Αύξηση στις πλατφόρμες εξόρυξης

Νέα αύξηση κατέγραψαν την τρέχουσα εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (16/11/2018) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά δύο στις 888.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, οι πλατφόρμες είχαν αυξηθεί κατά δώδεκα και είχαν σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάιο του 2018.
Οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά μία, στις 194.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε έτσι κατά 1, στις 1.082.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης