Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδουν Λευκός Οίκος και State Department τα περί απέλασης του F. Gullen

tags :
Διαψεύδουν Λευκός Οίκος και State Department τα περί απέλασης του F. Gullen
Άσχετα μεταξύ τους τα θέματα του F. Gullen και η δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου J. Khashoggi λέει το State Department
Με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδουν οι ΗΠΑ πληροφορίες και δημοσιεύματα που θέλουν τον Λευκό Οίκο να μελετά την απέλαση του F. Gullen, κάτι που επιθυμεί διακαώς η Τουρκία μια και τον θεωρεί ως τον «εγκέφαλο» της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά του Erdogan.
Σε δηλώσεις της η  εκπρόσωπος του State Department, Heather Nauert διέψευσε κατηγορηματικά αυτά τα δημοσιεύματα.
«Επιτρέψτε μου, επίσης, να προσθέσω ότι, επειδή έχω μιλήσει με ορισμένους συναδέλφους στον Λευκό Οίκο για το θέμα αυτό, ο Λευκός Οίκος δεν έχει συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε συζητήσεις σχετικά με την έκδοση του F. Gullen» υποστήριξε η Nauert, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο δημοσίευμα τους NBC, βάσει του οποίου οι ΗΠΑ επιδιώκουν την απέλαση του Gullen για να ικανοποιήσουν την Άγκυρα και έτσι να ζητήσουν ως αντάλλαγμα να σταματήσει η πίεση προς την Σαουδική Αραβία για τη δολοφονία του J. Khashoggi.
Η Naeurt υποστήριξε ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά θέματα, ενώ υπενθύμισε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ο αρμόδιος φορέας που εξετάζει το αίτημα των τουρκικών αρχών για την απέλαση
«Αυτό διεκπεραιώνεται πλήρως από το υπουργείο Δικαιοσύνης, οπότε θα πρέπει να σας παραπέμψω στο υπουργείο Δικαιοσύνης για πληροφορίες σχετικά με αυτό, αλλά μπορώ να σας πω ότι τα θέματα (έκδοση Gullen και πίεση Τουρκίας στην Σαουδική Αραβία) είναι άσχετα μεταξύ τους.
Έχω δει ρεπορτάζ όπου κάποιοι προσπαθούν να συνδυάσουν τα δύο (θέματα), τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία με τον Khashoggi και τον Gullen, και δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός.
Ας διαχωρίσουμε, λοιπόν, αυτά τα δύο θέματα και ας τα κρατήσουμε διακριτά όπως είναι» τόνισε η Nauert, η οποία αναγνώρισε πως η Τουρκία έχει υποβάλει πολλαπλά αιτήματα των τελευταίο ενάμιση χρόνο για την έκδοση του Gullen, προσθέτοντας ότι ΗΠΑ συνεχίζουν να αξιολογούν τα στοιχεία που τους παρουσιάζονται.
«Επειδή κατά το τελευταίο ενάμιση έτος, από τότε που βρίσκομαι σε αυτό το ρόλο, έχουμε μιλήσει αρκετά για το ενδιαφέρον των Τούρκων για τον Gullen, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ - έχουμε λάβει πολλαπλά αιτήματα από την τουρκική κυβέρνηση, τουλάχιστον στο διάστημα που βρίσκομαι εδώ, σχετικά με τον Gullen, - συνεχίζουμε να αξιολογούμε τα στοιχεία που παρουσιάζει η τουρκική κυβέρνηση ζητώντας την έκδοση του» υποστήριζε η εκπρόσωπος του State Department.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης