Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Στο 7,6% θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη της Ινδίας το οικονομικό έτος 2019

tags :
Fitch: Στο 7,6% θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη της Ινδίας το οικονομικό έτος 2019
Συνέχεια στη ραγδαία ανάπτυξη της Ινδίας αναμένει η Fitch Ratings
Επιτάχυνση της ανάπτυξης της Ινδίας για το οικονομικό έτος 2019 (λήγει τον ερχόμενο Μάρτιο) αναμένει η Fitch Ratings, στο 7,6% έναντι 6,7% το ακριβώς προηγούμενο δωδεκάμηνο, με την επίδοση, μάλιστα, να εκτοξεύεται στο 7,3% τα οικονομικά έτη 2020 και 2021.
Ο αμερικανικός οίκος, ο οποίος επιβεβαίωσε σήμερα (15/11) σε «ΒΒΒ-» (σταθερό outlook) τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, κάνει λόγο για ευνοϊκές εξωτερικές ισορροπίες, αδύναμα δημοσιονομικά οικονομικά, έναν εύθραυστο χρηματοπιστωτικό τομέα και ορισμένους διαρθρωτικούς παράγοντες που υστερούν.
«Οι κίνδυνοι για τις μακροοικονομικές προοπτικές είναι σημαντικοί και περιλαμβάνουν μια επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης, η οποία οφείλεται σε περαιτέρω προβλήματα στον τραπεζικό ή σκιώδες τραπεζικό κλάδο.
Οι πρόσφατες αθετήσεις πληρωμών από τη Leasing Infrastructure & Financial Services, υπογραμμίζουν τους κινδύνους σε έναν κλάδο ο οποίος τα τελευταία χρόνια προσέφερε περίπου το ένα τρίτο της συνολικής πιστωτικής επέκτασης.
Οι αρχές βρίσκονται στο στάδιο εξυγίανσης του τραπεζικού τομέα, αλλά οι τράπεζες δεν φαίνεται να είναι σε θέση να προωθήσουν σημαντικά την πιστωτική επέκταση, καθώς εξακολουθούν να παρουσιάζουν αδύναμες βασικές κεφαλαιουχικές θέσεις.
Ο δείκτης των NPLs ενδέχεται να αυξηθεί από 11,6% σε 18%», σχολιάζεται.
Η υποτίμηση της ρουπίας, κατά 11% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ από τις αρχές του 2018, ήταν η πιο απότομη μεταξύ των κυριότερων νομισμάτων στην Ασία, παρά την κρατική παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια συναλλαγματικών αποθεμάτων ύψους 33 δισεκ. δολαρίων ΗΠΑ, σημειώνεται.
Το νόμισμα θα μπορούσε να παραμείνει υπό πίεση, ελέω νομισματικής σύσφιξης από τη Federal Reserve.
Η Fitch εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί στο 69,8% του ΑΕΠ το οικονομικό έτος 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης