Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Strategic Culture: Ακροδεξιές ομάδες σχεδίαζαν πραξικόπημα στη Γερμανία

tags :
Strategic Culture: Ακροδεξιές ομάδες σχεδίαζαν πραξικόπημα στη Γερμανία
Strategic Culture: Ακροδεξιές ομάδες σχεδίαζαν πραξικόπημα στη Γερμανία
Μερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερνάει τις καλύτερες ταινίες δράσης.
Όπως αναφέρει σε ανάλυσή του το Strategic Culture Foundation.
Είναι σαφές σε όλους πως πολιτική πόλωση διχάζει τη γερμανική κοινωνία.
Η βία έχει γίνει ευρέως διαδεδομένη και λαμβάνει χώρα από την άκρα δεξιά, τη ριζοσπαστική αριστερά και τους σαλαφιστές*.
Τον Οκτώβριο του 2018 , η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έξι άνδρες με την υποψία ότι ανήκαν σε ακροδεξιά τρομοκρατική ομάδα που είχε επιτεθεί σε αλλοδαπούς στην πόλη Chemnitz.
Αυτή τη φορά το τρομοκρατικό σχέδιο αποκάλυψε μια συνωμοσία που είχε στόχο  για να σπείρει το χάος σε όλη τη χώρα και να τερματίσει τη δημοκρατία.
Tο γερμανικό περιοδικό Focus της Γερμανίας ανέφερε ότι περίπου 200 ακροδεξιοί, στρατιώτες της μονάδας ειδικών επιχειρήσεων (ΚSΚ) είχαν συνωμοτήσει για να σκοτώσουν την ηγέτη των Πρασίνων Claudia Roth, τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Heiko Maas και τον πρώην πρόεδρο Joachim Gauck.
Η συνομωσία αποκαλύφθηκε από τη γερμανική αστυνομία.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι ακροδεξιές ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν νεοναζιστικές ομάδες μέσα στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.
Ένας υπολοχαγός του γερμανικού στρατού προσπάθησε να εμποδίσει την έρευνα και προειδοποίησε τους συνωμότες.
Αυτό ήταν εκπληκτικό.
Τα ακροδεξιά στοιχεία έχουν συνήθως αποκλειστεί από τη στρατιωτική θητεία, ακόμα και τις ημέρες της στρατολόγησης.
Η Marie-Agnes Strack-Zimmermann, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος FDP, ζήτησε από τον στρατό να διενεργήσει τη δική του έρευνα.
Ο τελικός στόχος τους ήταν να καταλύσουν  οποιαδήποτε εμφάνιση νόμου και τάξης στη χώρα.
Οι συνωμότες  το θεωρούσαν ως επικείμενη εξέλιξη.
Όπλα, πυρομαχικά και καύσιμα είχαν αποθηκευτεί κρυφά, ενώ είχαν δημιουργηθεί στρατόπεδα εκπαίδευσης κοντά στα αυστριακά και ελβετικά σύνορα.
Δεν ήταν η πρώτη φορά.
Το 2017 αντικείμενα της Wehrmacht από την εποχή του Ναζισμού ανακαλύφθηκαν μέσα σε αρκετούς στρατιωτικούς κοιτώνες.
Τον Ιανουάριο του 2018 το περιοδικό Focus ανέφερε σε δημοσίευμά του ότι η φατρία της άκρας δεξιάς «πολίτες του Ράιχ (Reich citizens)» που αριθμεί 16.000 μέλη είχε αρχίσει να προετοιμάζεται για την «Ημέρα Χ», η οποία περιελάμβανε τη δημιουργία ενόπλων μονάδων με σκοπό επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων και κρατικών δομών.
Δεν είναι μυστικό όπως αναφέρει το Strategic Culture Foundation ότι το νεοναζιστικό κίνημα γίνεται ισχυρότερο στην Ανατολική Γερμανία.
Αυτή τη φορά η κατάσταση  είναι πολύ πιο σοβαρή, καθώς οι συνωμότες  σχεδίαζαν πραγματικά ένα πραξικόπημα.
Τα νέα από τη Γερμανία έγιναν γνωστά, λίγες ημέρες μετά όταν οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν μια ομάδα ατόμων με σχέσεις με την ακροδεξιά, που σχεδίαζαν να επιτεθούν στον πρόεδρο Emmanuel Macron.
Η δραστηριότητα των ενόπλων ομάδων και η δημιουργία αντι-μεταναστευτικών πολιτοφυλακών έχει γίνει ρουτίνα στην Ευρώπη.
Οι αρχές σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο των πολύ οπλισμένων παραστρατιωτικών μονάδων που έχουν πρόσβαση σε βαριά όπλα.
Η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Σλοβακία και η Σλοβενία είναι μερικές από αυτές τις χώρες.
Σύμφωνα με την Europol, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία αντιμετωπίζουν απειλές ακροαριστερής βίας.
Ενώ το Brexit επισκιάζει όλα τα άλλα προβλήματα, οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζουν έναν «πόλεμο εναντίον του Ισλάμ».
σύμφωνα με το Straits Times, «Η εμφάνιση της εθνικής δράσης του 2014, και παρόμοια περιθώρια όπως η Generation Identity, συνέβαλαν στη δημιουργία μιας νέας, νεότερης ομάδας εξτρεμιστών, σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης κατά του ρατσισμού «Hope Not Hate»."
Το Intercept προειδοποιεί ότι «οι Βρετανοί Ναζί είναι σε άνοδο - και γίνονται πιο οργανωμένοι και βίαιοι».
Η δυσαρέσκεια με τους μετανάστες και άλλα προβλήματα τροφοδοτούν τη λαϊκή οργή, η οποία είναι η υποκείμενη αιτία του ακροδεξιού λαϊκισμού και του σχηματισμού ένοπλων πολιτοφυλακών. Η ΕΕ έχει κλείσει τα μάτια για τις δραστηριότητες των νεοναζί στην Ουκρανία.
Θυμηθείτε την ομάδα στρατιωτών του βρετανικού στρατού που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του νόμου περί τρομοκρατίας τον Σεπτέμβριο του 2017 για την ένταξή τους στην Εθνική Δράση, μια απαγορευμένη νεοναζιστική ομάδα;
Υπήρχε ένας σύνδεσμος εθνικής δράσης με τον στρατό.
Ποιος ξέρει πόσοι Βρετανοί στρατιώτες ανήκουν σε αυτή ή άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις;
Πρέπει τα τελευταία νέα από τη Γερμανία να αποστασιοποιηθούν;
Κανείς δεν μπορεί να πει πόση απειλή θέτει στην Ευρώπη αυτές οι ένοπλες ομάδες με δεσμούς με τον στρατό, αλλά ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται, επειδή δεν αντιμετωπίζονται οι βαθύτερες αιτίες του προβλήματος.

*Ο Ουαχαμπισμός αποτελεί θρησκευτικό κίνημα ή κλάδο του σουνιτικού Ισλάμ.
Έχει περιγραφεί ποικιλοτρόπως ως υπερσυντηρητικό, φονταμενταλιστικό, πουριτανικό, ισλαμικό μεταρρυθμιστικό κίνημα, με σκοπό την αποκατάσταση της καθαρής μονοθεϊστικής λατρείας (ταουχίντ) από μελετητές και υποστηρικτές, αλλά και ως εξτρεμιστικό ψευδοσουνιτικό κίνημα, από τους αντιπάλους του.
Οι υποστηρικτές του κινήματος συχνά αντιτίθενται στον όρο «Ουαχαμπισμός» θεωρώντας τον υποτιμητικό και προτιμούν να αποκαλούνται Σαλαφιστές ή μουαχίντ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης