Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αρνητικές οι πιστωτικές συνθήκες το 2019 σε Αφρική κα Μ. Ανατολή - «Φλερτάρει» με ύφεση η Τουρκία

tags :
Moody's: Αρνητικές οι πιστωτικές συνθήκες το 2019 σε Αφρική κα Μ. Ανατολή - «Φλερτάρει» με ύφεση η Τουρκία
Moody's: «Φλερτάρει» με ύφεση η Τουρκία
Οι πιστωτικές συνθήκες για τις αναδυόμενες αγορές το 2019 θα έχουν περισσότερες προκλήσεις καθώς η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται, η αστάθεια των χρηματοπιστωτικών αγορών συνεχίζεται, τα επιτόκια αυξάνονται και ο προστατευτισμός του εμπορίου και οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνονται, αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's σε νέα έκθεσή του.
Οι προοπτικές του οργανισμού αξιολόγησης είναι αρνητικές για την Τουρκία και κάποιες χώρες  της Αφρικής της Μέση Ανατολή.
«Οι τάσεις των τιμών των βασικών προϊόντων, οι αυστηρότερες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες και τα εγχώρια και γεωπολιτικά ζητήματα θα προκαλέσουν πιστωτικούς κινδύνους σε διαφορετικούς βαθμούς για χώρες στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή», αναφέρει η Moody's .
«Σε αυτό το πλαίσιο, οι πολιτικές απαντήσεις θα μπορούσαν να είναι σημαντικοί καθοριστικοί παράγοντες των πιστωτικών συνθηκών.
 Η Τουρκία αντιμετωπίζει αυξανόμενες θεσμικές προκλήσεις και πολιτική αβεβαιότητα πολιτικής, ενώ παράλληλα υπάρχουν επίσης εμπόδια για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων σε χώρες μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.
Η Moody's αναμένει ότι η Τουρκία θα έχει σημαντικά βραδύτερη οικονομική δραστηριότητα  από ανάπτυξη 1,5% το 2018, ακολουθούμενη από συρρίκνωση 2% το 2019.
Για πολλές χώρες στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου και στην Αφρική, η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ανάπτυξης θα πρέπει να στηρίξει τις πιστωτικές συνθήκες.
Ωστόσο, τα ποσοστά ανάπτυξης θα παραμείνουν κάτω από τα επίπεδα που επιτεύχθηκαν πριν από την πτώση των τιμών των βασικών προϊόντων το 2014-15, και μια σημαντική κλιμάκωση των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων θα μπορούσε να επιβραδύνει περαιτέρω την ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης