Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σταθερές οι συνθήκες δανεισμού της Λατινικής Αμερικής το 2019

tags :
Moody's: Σταθερές οι συνθήκες δανεισμού της Λατινικής Αμερικής το 2019
Moody's: Σταθερές οι συνθήκες δανεισμού της Λατινικής Αμερικής το 2019 - Ρίσκο η αύξηση των επιτοκίων και ο προστατευτισμός
Οι πιστωτικές συνθήκες για τις αναδυόμενες αγορές το 2019 θα είναι πιθανότατα πιο προκλητικές καθώς η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται, η αστάθεια των χρηματοπιστωτικών αγορών συνεχίζεται, τα επιτόκια αυξάνονται και ο προστατευτισμός του εμπορίου και οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνονται, αναφέρει η Moody's  σε νέα έκθεσή της.
Ωστόσο, η Moody's προβλέπει σταθερή outlook στις αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Λατινικής Αμερικής.
Όπως αναφέρει η Moody's «με εξαίρεση την Αργεντινή, η ανάπτυξη στη Λατινική Αμερική ανακάμπτει από τα χαμηλά επίπεδα 2016-2017 και αν και είναι χαμηλότερη από τις ιστορικές τάσεις, θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει σταθερές συνθήκες για τους περισσότερους κλάδους.
Επιπλέον, με εκλογές να έχουν λάβει χώρα σε μερικές μεγάλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, η πολιτική κατεύθυνση είναι πλέον σαφέστερη, ανακουφίζοντας την εσωτερική πολιτική αβεβαιότητα που δημιουργούσε κινδύνους το 2018».
Ενώ οι τάσεις για κάθε χώρα αποκλίνουν, οι πιστωτικές συνθήκες πίστωσης για τους εκδότες στη Λατινική Αμερική γενικά θα καθορίζονται από τις επιδόσεις της οικονομικής ανάπτυξης και από την πορεία που ακολουθούν οι νέες κυβερνήσεις.
Αν και οι επιβαρύνσεις του δημόσιου χρέους έχουν αυξηθεί, σημειώθηκαν βελτιώσεις στις δομές του χρέους, συσσώρευση χρηματοοικονομικών αποθεμάτων και μείωση των εξωτερικών ανισορροπιών από το σοκ των τιμών των βασικών προϊόντων το 2014-16.
Ωστόσο, μια σημαντική κλιμάκωση των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων ή μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες οικονομικές πιέσεις ενδέχεται να δημιουργήσει κινδύνους για ορισμένες χώρες.
Ο κίνδυνος παραμένει επίσης ότι το άγχος σε μερικές αναδυόμενες αγορές θα μπορούσε να διαταράξει τις διεθνείς χρηματοοικονομικές ροές σε άλλες, όπως φαίνεται από το 2018.
Συνολικά, οι χώρες με εγχώριες μακροοικονομικές ή πολιτικές προκλήσεις είναι πιο ευάλωτες σε επεισόδια παγκόσμιας αποστροφής κινδύνου των επενδυτών, με τις μεγάλες, αυξανόμενες εγχώριες αγορές και τα πολλαπλά όργανα στα εργαλεία πολιτικής τους είναι πιο ανθεκτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης