Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: «Ευάλωτη» σε έντονη μεταβλητότητα η Wall Street με έκρηξη short θέσεων

Nomura: «Ευάλωτη» σε έντονη μεταβλητότητα η Wall Street με έκρηξη short θέσεων
Ακόμη και έμπειροι επενδυτές όπως τα hedge funds δεν μπορούν να αποφασίσουν την κατεύθυνση της αγοράς, εκτιμά η Nomura
Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις της Nomura αναφορικά με τις προοπτικές της αμερικανικής αγοράς και κυρίως του δείκτη – βαρόμετρο S&P 500, καθώς αναμένει ότι θα υπάρξει «παράλογη» εναλλαγή πρόσημων το επόμενο διάστημα, με τη μεταβλητότητα να είναι το βασικό χαρακτηριστικό.
Επιπρόσθετα ο αναλυτής του χρηματοπιστωτικού ομίλου Charlie McElligott εκτιμά ότι θα καταγραφεί σημαντική αύξηση των short θέσεων, τόσο από τα hedge funds όσο και από άλλους «ενεργητικούς» επενδυτές.
https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/junk%20bond%20spreads.jpg?itok=o0nwBF_I
Όπως αναφέρει ένας ακόμη παράγοντας ανησυχίας είναι έχουν καταγραφεί σημαντικά προβλήματα στην αμερικανική αγορά εταιρικών ομολόγων, με τις επιχειρήσεις να προτιμούν να προχωρούν σε επαναγορά μετοχών και όχι σε απομόχλευση, κίνηση η οποία δημιουργεί μία πλασματικά θετική εικόνα.
https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/delta%20percentile.jpg?itok=A1sxV4I4
Εκτιμά, ακόμη, ότι την τρέχουσα περίοδο τα hedge funds αναζητούν τρόπους να αντιδράσουν στον «παραλογισμό» που επικρατεί στη Wall Street, αλλά ακόμη και έμπειροι συμμετέχοντες στην αγορά όπως οι διαχειριστές hedge funds δεν μπορούν να αποφασίσουν ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης