Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ: Θέμα Ευρωπαίων και Ελλάδας η μη περικοπή των συντάξεων - Ο ρόλος μας είναι απλά συμβουλευτικός

ΔΝΤ: Θέμα Ευρωπαίων και Ελλάδας η μη περικοπή των συντάξεων - Ο ρόλος μας είναι απλά συμβουλευτικός
Το Ταμείο έχει απλά συμβουλευτικό ρόλο σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και δεν επιβάλλει πολιτικές, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ Gerry Rice
Τη γνωστή θέση που διαθέτει, πλέον, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου, Gerry Rice στην τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα (15/11), υπογραμμίζοντας ότι η άρση της περικοπής των συντάξεων είναι αποκλειστικά θέμα Ευρώπης και Ελλάδας.
Δεχόμενος ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η θέση του Ταμείου, μετά και τη σημερινή έγκριση από το EuroWorking Group του ελληνικού προϋπολογισμού 2019 και την έγκριση για τη μη περικοπή των συντάξεων, ο κ. Rice ήταν απόλυτα διπλωματικός, μη λαμβάνοντας ουσιαστικά καμία θέση.
«Όπως γνωρίζετε καλά το ΔΝΤ δεν έχει πλέον πρόγραμμα με την Ελλάδα. Είναι σαφές ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο ίδιος κληθείς να διευκρινίσει τη σχέση Ελλάδος – ΔΝΤ, είπε πως δεδομένου ότι το ΔΝΤ δεν έχει δανειακό πρόγραμμα με την Ελλάδα, αλλά συμμετέχει στην μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας, παρέχει την ανάλυση του και δεν θέτει προαπαιτούμενα.
«Το Ταμείο δεν επιβάλει πολιτικές στα κράτη μέλη του», είπε ο Rice απαντώντας στη σχετική ερώτηση.
Εξέφρασε πάντως τη θέση πως το προνομοθετημένο πακέτο μέτρων για το 2019 και το 2020 εμπεριέχει  πολιτικές για την κοινωνική ένταξη που είναι φιλικές προς την ανάπτυξη.
Τέλος, το στέλεχος του ΔΝΤ είπε πως το κλιμάκιο του Ταμείου θα επιστρέψει στις αρχές του 2019 στην Αθήνα για τον επόμενο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης