Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Καιρός ήταν… Η κυβέρνηση «ξαναπαίζει» το χαρτί της πάταξης της διαφθοράς

tags :
Καιρός ήταν… Η κυβέρνηση «ξαναπαίζει» το χαρτί της πάταξης της διαφθοράς
«Θα κερδίσουμε τις εκλογές εάν βάλουμε κάποιους φυλακή» είχε πει ο κ. Πολάκης
Το χαρτί πάταξης της διαφθοράς «παίζει» για ακόμα μία αφορά η κυβέρνηση.
Αυτή τη φορά, «πρωτεργάτης» ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
«Θα κερδίσουμε τις εκλογές εάν βάλουμε κάποιους φυλακή» είπε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Συμπτωματικά, περίπου δέκα μέρες μετά, ακολούθησε η φυλάκιση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά και της συζύγου του, Σταυρούλα Κουράκου, οι οποίοι κατηγορούνται για τη νομιμοποίηση ποσού 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων προερχόμενων από παράνομες αμοιβές, που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 400 εκατ. ευρώ.
Το ζεύγος Παπαντωνίου φέρεται να έλαβε το ποσό αυτό ως δώρο για να προωθήσει την κύρια σύμβαση και αυτή των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για το εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
Έπειτα από λίγες ημέρες ακόμα (για την ακρίβεια την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου) -επίσης συμπτωματικά- ακολούθησε η είδηση για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μελών της οικογένειας του, έπειτα από αίτημα της Αρχής νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Το άνοιγμα των λογαριασμών έγινε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με κατάθεση Γάλλου το 2006 στην υπόθεση των φρεγατών με γενικές αναφορές περί του τότε πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.
Εκτός από τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού η Αρχή έχει ζητήσει και το άνοιγμα λογαριασμών της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, και Ευάγγελου Μαλαίσιου ενώ παράλληλα ανοίγματα λογαριασμών σε Ελλάδα και Γερμανία έχουν ζητηθεί και για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού, Σπύρο Σημίτη, με αφορμή δημοσιεύματα για ποσό 800.000 ευρώ για τα οποία διενεργείται έρευνα και από την Εισαγγελία Διαφθοράς.
Για τη ιστορία και μόνο πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ των υποθέσεων Παπαντωνίου και Σημίτη μεσολάβησε η συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην τηλεόραση του Alpha όπου προσυπέγραψε τη φράση Πολάκη.
Όπως υποστήριξε ο ίδιος, ο κ. Πολάκης έκανε διερμηνεία του λαϊκού αισθήματος.
«Σε ποια λογική θα προσχωρήσουμε; Στης ατιμωρησίας;
Το 1/3 του δημόσιου χρέους οφείλεται στα σκάνδαλα του τομέα της υγείας.
Δεν πρέπει να τιμωρηθούν;
Πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι στη χώρα υπάρχουν νόμοι. Φαίνεται ότι στον τομέα της υγείας θα καθίσουν πολλοί.
Αν το δόγμα Πολάκη είναι η εφαρμογή του νόμου, τότε προσχωρώ σ' αυτό το δόγμα» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν είναι κατά της πάταξης της διαφθοράς και της διαπλοκής, απλά θα ήταν καλό να αποφεύγονται τόσο… βαρύγδουπες δηλώσεις από υπουργούς -και μη- ώστε να αποφεύγονται και οι περίεργοι… συνειρμοί από κάποιους… κακεντρεχείς (πιθανότατα) ανθρώπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης