Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 0,8% στις λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο 2018

ΗΠΑ: Αύξηση 0,8% στις λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο 2018
Οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Οκτώβριο, μετά από δύο μήνες ελαφριάς πτώσης
Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τον Οκτώβριο του 2018 οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω εκτάκτων παραγόντων, όπως η ανάκαμψη μετά τους τυφώνες και οι υψηλότερες τιμές της βενζίνης.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (15/11/2018) το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Οκτώβριο, μετά από δύο μήνες ελαφριάς πτώσης.
Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου αναθεωρήθηκαν πτωτικά, δείχνοντας μια πτώση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,1%, έναντι της αύξησης 0,1% που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,5%.
Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,6% τον περασμένο μήνα.
Εξαιρουμένων των οχημάτων, των καυσίμων, των οικοδομικών υλικών και των υπηρεσιών φαγητού, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% τον Οκτώβριο, ενώ τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου για τις λεγόμενες δομικές λιανικές πωλήσεις αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω, δείχνοντας μια αύξηση 0,3%, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης που έκανε λόγο για αύξηση 0,5%.
Οι πωλήσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 1,1%, έναντι πτώσης 0,1% του Σεπτεμβρίου, οι πωλήσεις οικοδομικών υλικών αυξήθηκαν κατά 1%, ενώ οι πωλήσεις στα καταστήματα ενδυμάτων αυξήθηκαν κατά 0,5%, μετά από αύξηση 0,8% τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης