Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης: Πιόνι και όργανο των τραπεζών η κυβέρνηση Τσίπρα

Λαφαζάνης: Πιόνι και όργανο των τραπεζών η κυβέρνηση Τσίπρα
«Ανάγκη η δημοκρατική ανατροπή και η εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και μάλιστα για το θέμα της διαγραφής των τραπεζικών μετοχών από τον δείκτη MSCI εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι «το σημερινό τραπεζικό σύστημα ναυάγιο έρχεται να καταρρεύσει την μυθολογία για δήθεν ανοδική μεταμνημονιακή οικονομική πορεία», αναφερόμενος στην ελεύθερη πτώση των τραπεζικών μετοχών στη σημερινή (14/11) συνεδρίαση του Χρηματιστήριου Αθηνών.
Στην ανακοίνωσή του ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι ««η απόφαση της MSCI να διαγράψει από τον δείκτη MSCI Standard Greece τις τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, αποτελεί κόλαφο για το τραπεζικό σύστημα της χώρας και το οδηγεί, περίπου, σε κατάρρευση.
Η απόφαση αυτή, η οποία ήρθε μετά από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, οι οποίες συνιστούσαν μέγα σκάνδαλα και πρωτοφανείς ληστείες των πολιτών μέσα στην κρίση, ληστείες και σκάνδαλα που παραμένουν ακόμα ατιμώρητα, αφήνει έκθετη και ένοχη την κυβέρνηση και πρώτα απ’ όλα αφήνει έκθετους και ενόχους τους Γ. Δραγασάκη και Αλ. Τσίπρα.
Μετά την διαγραφή των τριών συστημικών τραπεζών από τον MSCI Standard Greece, όλη η μεταμνημονιακή μυθολογία για την ανοδική πορεία της οικονομίας, εξαρχής διάτρητη, έρχεται να καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος, δίπλα στο ναυάγιο των τραπεζών, ναυάγιο το οποίο συμπαρασύρει στον πάτο όλα τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα της χώρας, τα οποία έτσι κι αλλιώς βίωναν μια πορεία τρόμου σε τεντωμένο σχοινί.
Αποδεικνύεται ότι η «μαύρη τρύπα» των τραπεζών, όσο και αν ταΐζεται με το «αίμα» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας αλλά και τις αμέτρητες θυσίες των φορολογουμένων και το στραγγάλισμα της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί ένα βαθύ και σκοτεινό πηγάδι χωρίς τέλος.
Η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, αποδεικνύεται ότι λειτουργει ως πιόνι των τραπεζών και όργανο της τραπεζικής απληστίας σε βάρος του εθνικού, του δημοσίου και του λαϊκού συμφέροντος.
Αυτήν την ώρα, ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή, που θα απαλλάξει την χώρα από την κυβέρνηση Τσίπρα και όλο το φθαρμένο, παραδομένο και παρακμιακό μνημονιακό μπλοκ.
Στο πλαίσιο αυτής της δημοκρατικής ανατροπής, οι τράπεζες θα εξυγιανθούν, θα εθνικοποιηθούν και θα τεθούν υπό δημοκρατικό κοινωνικό έλεγχο, ώστε να αναλάβουν αποκλειστικά ένα νέο μεγάλο ρόλο ως ατμομηχανή για την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την στήριξη και τον μετασχηματισμό της κοινωνίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης