Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τζίρο η πτώση στις τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τζίρο η πτώση στις τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Τις κοπάνησαν στο κεφάλι τις μετοχές των τραπεζών οι επενδυτές. Μετά την ανακοίνωση του MSCI, έφευγαν από τα παράθυρα. Πάλι καλά που βγήκαν κάτι αγορές σε μη τραπεζικά χαρτιά και περιορίστηκαν λίγο οι απώλειες του γενικού δείκτη.

Παρασέρνουν οι τράπεζες όλο το ταμπλό και οι επενδυτές πουλάνε και άλλες μετοχές που έχουν για να καλύψουν margin calls ή για να γλιτώσουν από το μαρτύριο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Είχε βγάλει λέει και εκείνο το fund την έκθεση που γκρέμισε τις τράπεζες και οι παραδοχές του ήταν λάθος. Είχαν λέει εξοργιστεί και οι τραπεζίτες. Δηλαδή τώρα τι φταίει; Από το κακό στο χειρότερο.

Κάτι έχουν διαβάσει παραπάνω αυτοί που είναι τόσο καιρό short και συνέχισαν να σορτάρουν ακόμα και μετά από σημαντική υποχώρηση. Εδώ και χρόνια φταίνε οι τραπεζικές μετοχές για την κατάντια του ΧΑ.

Αυτές που πρόσφεραν δήθεν σιγουριά στους επενδυτές. Εδώ και χρόνια τις σφυροκοπάνε, εδώ και χρόνια ρίχνουν οι επενδυτές λεφτά σε μια τρύπα που δεν λέει να γεμίσει. Άντε να δούμε πότε θα γίνουν αυτά που πρέπει μπας και ισιώσει η κατάσταση.

ΜΑΝΘΟΣ (AENAON MARKETS): Εθνική Τράπεζα… άσχημο το σημερινό καθοδικό χάσμα κάτω από τη ζώνη στήριξης του 1,38 με 1,32 ευρώ. Πρέπει επειγόντως να πάρει ανοδικά το 1,32 στις επόμενες συνεδριάσεις για να μην ανοίξει πεδίο με το 1,10 ευρώ.

Eurobank... Ο MSCI τσαλάκωσε στη κυριολεξία το σενάριο ανοδικής τμήσης του επιπέδου αντιπαράθεσης των Bulls & Bears στα 0,615 με 0,60 ευρώ. Κρίσιμο σημείο επανάκτησης τα 0,565 ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς… η κερκόπορτα βρίσκεται στο 1 ευρώ. Εάν καταλυθεί τότε θα αρχίσουμε να μιλάμε για επίπεδα στήριξης χαμηλότερα του 0,80 ευρώ.

Alpha Bank...παρά την αποφυγή μετωπικής με τον MSCI το διάγραμμά της είναι ιδιαίτερα πληγωμένο καθώς συνεχίζει να παλεύει χαμηλότερα του ορίου των 1.37 ευρώ. Σημείο που δεν πρέπει να «χαθεί» τα 1,19 ευρώ.

ΠΤΩΤΙΚΕΣ: Κοιτάς τον πίνακα των πτωτικών και βλέπεις ουσιαστικά αυτό που βλέπεις χρόνια. Στην πρώτη θέση η Εθνική με 13,20%, μετά η Pasal με 12,62%, μετά η Mermeren με 10,10% και μετά η Eurobank με 9,84%.

Τελικά αναρωτιέσαι: Πόσες φορές ακόμα θα ζήσουμε τα ίδια; Θα έχουμε πάλι μηδενισμό ή θα βγουν τίποτα νέα που θα κάνουν το ΧΑ επιτέλους να ανακάμψει; Μικρό καλάθι πάντως κρατάμε.

FOLLI FOLLIE: Πρόκειται για πραγματικό θράσος να έχουν εξαπατήσει τόσους επενδυτές να έχουν χειραγωγήσει και μαϊμουδέψει τα αποτελέσματα και άρα ένα ολόκληρο σύστημα και να θέλουν να είναι αυτοί που θα βγάλουν από την κρίση την εταιρεία. Αν υπήρχε σοβαρό κράτος θα ήταν ήδη πίσω από τα κάγκελα.

Αυτά που έκαναν στοίχησαν πολλά στο θεσμό του χρηματιστηρίου και η τιμωρία πρέπει να είναι παραδειγματική. Εμείς δυστυχώς κρατάμε μικρό καλάθι και δεν περιμένουμε να δούμε ξανά τη μετοχή στο ταμπλό. Για να είμαστε πιο ακριβείς δε βλέπουμε μέλλον στην εταιρεία, αφού τα προβλήματα θεωρούμε πως θα αυξάνονται αντί να μειώνονται.

ΜERMEREN: Πωλήσεις 30,6 εκατ. ευρώ από 20,3 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο και καθαρά κέρδη 18,4 εκατ. ευρώ από 8,84 εκατ. ευρώ. Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες αλλά έτσι όπως πάει θα πετάξει 6-7 εκατ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο και θα παίζει με p/e 10 εύκολα.

Απίστευτα τα περιθώρια κέρδους στον κλάδο, απίστευτη η πορεία των πωλήσεων. Η αποτίμηση μετά το σημερινό -10% είναι στα 250 εκατ. ευρώ. Κρίμα για μία τέτοια εταιρεία να μην έχει εμπορευσιμότητα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Υπολογίζουν τις εκροές περίπου στις 600 χιλ. τεμάχια. Σήμερα υποχώρησε 6,22% και έκλεισε στα 1,2660 ευρώ με όγκο 287 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή αφαιρείται από τον Small Cap όπως ανακοίνωσε χθες ο MSCI.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Στο -2,64% και στα 0,59 ευρώ με όγκο 324 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 92,6 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης