Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Προσεκτικά βήματα από τις κεντρικές τράπεζες για την ομαλοποίηση της πολιτικής

UBS: Προσεκτικά βήματα από τις κεντρικές τράπεζες για την ομαλοποίηση της πολιτικής
Ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber, εκτιμά ότι η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν τον επόμενο οικονομικό κύκλο
Την άποψη ότι οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο θα παραμείνουν στον δρόμο της ομαλοποίησης της πολιτικής με στόχο να αποφευχθεί ο κίνδυνος μεταβλητότητας στις αγορές εξέφρασε ο πρόεδρος της UBS, Axel Weber.
Όπως τόνισε, η παγκόσμια ρευστότητα αν και συνεχίζει να αυξάνεται, θα συνεχίσει να μειώνεται ότι οι κεντρικές τράπεζες σταματήσουν τις αγορές assets.
«Αυτό θα είναι ανασταλτικός παράγοντας για τις παγκόσμιες αγορές, αλλά οι κεντρικές τράπεζες είναι αρκετά σίγουρες ότι μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση και ότι η ομαλοποίηση της πολιτικής είναι ο σωστός τρόπος για να συνεχίσουν» επεσήμανε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κεντρικές τράπεζες ανησυχούν ότι εάν συνεχίσουν τη χαλαρή νομισματική πολιτική θα ενισχυθούν οι κίνδυνοι για την αγορά, καθώς ενισχύεται η μεταβλητότητα, εντείνοντας τις χρηματοοικονομικές αστάθειες.
Παράλληλα, ο Weber εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ομαλοποίηση της πολιτικής δεν θα έχει ολοκληρωθεί έως τον επόμενο οικονομικό κύκλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης