Τελευταία Νέα
Διεθνή

IEA: Η αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου έχει καλύψει την πτώση στις εξαγωγές του Ιράν

IEA: Η αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου έχει καλύψει την πτώση στις εξαγωγές του Ιράν
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας διατήρησε τις προβλέψεις του για την αύξηση της ζήτησης κατά τους επόμενους μήνες
Στο γεγονός ότι τα παγκόσμια αποθέματα αργού πετρελαίου αναμένεται να αυξηθούν κατά 700 χιλ. βαρέλια ημερησίως για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, αναφέρθηκε σήμερα (14/11) ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA), ο οποίος δημοσίευσε τα στοιχεία της μηνιαίας του έκθεσης.
Ειδικότερα, η έκθεση του ΙΕΑ αναφέρει ότι η αύξηση στην παραγωγή των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών κρατών έχει ξεπεράσει την πτώση που σημειώθηκε στις εξαγωγές του Ιράν, μετά την επιβολή των αμερικανωικών κυρώσεων, καθώς και τη μείωση στην παραγωγή της Βενεζουέλας.
Παράλληλα, ο Οργανισμός διατήρησε αμετάβλητες της εκτιμήσεις του για τη ζήτηση πετρελαίου, εκτιμώντας ότι αυτή θα διαμορφωθεί στα 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2018 και τα 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2019.
Σε ότι αφορά την παραγωγή του Ιράν για τον Οκτώβριο, ο ΙΕΑ ανέφερε ότι ανήλθε στα 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, όντας μειωμένη κατά 900 χιλ. βαρέλια σε σύγκριση με τον Μάιο, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένεται να υπάρξει άνοδος των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου κατά 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Επιπλέον, τα στοιχεία έδειξαν ότι η παραγωγή των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 2,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως συνολικά το 2018, ενώ το επόμενο έτος θα υπάρξει περαιτέρω άνοδος κατά 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Την ίδια στιγμή, η αντίστοιχη παραγωγή των υπολοίπων χωρών εκτός από τον ΟΠΕΚ και τις ΗΠΑ αναμένεται να ενισχυθεί κατά 200 χιλ. βαρέλια ημερησίως το 2018, στα 2,4 εκατ. βαρέλια συνολικά, και κατά 100 χιλ. βαρέλια ημερησίως το 2019, στα 1,9 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης