Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη κρίση στην αγορά πετρελαίου

Novak (Ρωσία): Είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη κρίση στην αγορά πετρελαίου
Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας τόνισε ότι η αγορά πετρελαίου είναι «ασταθής» κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο
Στο γεγονός ότι οι χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ που συμμετείχαν στη συμφωνία για τις περικοπές είναι εξοπλισμένες με τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να αντιδράσουν σε μία σοβαρή κρίση στη βιομηχανία πετρελαίου, αναφέρθηκε σήμερα (14/11) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, υπογραμμίζοντας παράλληλα την υψηλή μεταβλητότητα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην ενεργειακή αγορά.
Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρας «δεν έχουν λάβει αποφάσεις σχετικά με την παγκόσμια παραγωγή αργού, καθώς οι παράγοντες της αγοράς και η αβεβαιότητα της αγοράς απαιτούν περαιτέρω μελέτη», ενώ ανέφερε την ισοτιμία του δολαρίου και την οικονομική κρίστη στη Βενεζουέλα ως μερικούς από τους προαναφερθέντες παράγοντες.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η αγορά πετρελαίου είναι «μάλλον ασταθής» κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο, καθώς και ότι οι τιμές του πετρελαίου μακροπρόθεσμα θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε κάθε λήψη αποφάσεων.
Ο κ. Novak ανέφερε επίσης ότι ενδέχεται να υπάρξει εποχιακή άνοδος του εφοδιασμού στην αγορά πετρελαίου τον χειμώνα, τονίζοντας παράλληλα ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να ασκήσει καθοδικές πιέσεις στις αξίες του αργού.
Σε ότι αφορά την εγχώρια παραγωγή, ο Ρώσος υπουργός ανέφερε ότι αυτή θα παραμείνει αμετάβλητη για τον Νοέμβριο ή ακόμα και θα υποχωρήσει σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης