Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συμβούλιο Εφετών: Απαλλάσσονται ο Χρ. Βερελής και άλλοι 47 για την προμήθεια των 90 τρόλεϊ

tags :
Συμβούλιο Εφετών: Απαλλάσσονται ο Χρ. Βερελής και άλλοι 47 για την προμήθεια των 90 τρόλεϊ
Δεν προέκυψε καταβολή χρηματικών ποσών σε κάποιο από τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα αναφέρει η δικαστική απόφαση
Απαλλάσσονται των κατηγοριών για την υπόθεση ΜΑΝ που αφορούσε την προμήθεια 90 τρόλεϊ ο πρώην υπουργός Χρ. Βερελής και άλλα 47 άτομα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.
Το Συμβούλιο αναφέρει στο βούλευμα του πως «από την έρευνα δεν προέκυψε καταβολή χρηματικών ποσών σε κάποιο από τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα έχοντα την ιδιότητα του κατηγορουμένου και δυνάμενα κατά το μάλλον ή ήττον να αποφασίσουν ή να επηρεάσουν την ανάθεση της κρίσιμης προμήθειας στις εταιρείες ΕΛΒΟ ΑΒΕ και Neoman Bus GmbH».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Βερελής, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής η οποία αποφάσισε την αγορά, όταν ενεπλάκη το όνομά του με δημοσιεύματα, παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα επικαλούμενος λόγους ευθιξίας.
Μέσω του βουλεύματος του αναγνωρίζεται τώρα το δικαίωμα να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων διεκδικώντας αποζημίωση.
Στην υπόθεση είχαν εμπλακεί και τα ονόματα άλλων πολιτικών, που είτε τον αναπλήρωσαν ή μετείχαν στη διακομματική επιτροπή για την εν λόγω προμήθεια, κατά το νόμο, ή εκπροσώπησαν τους πολιτικούς φορείς στους οποίους ανήκαν, όπως οι: Γιάννης Μανιάτης, Γεώργιος Ζαννιάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ενώ στον κατάλογο των απαλλαγέντων είναι και τα ονόματα ανώτατων δικαστικών λειτουργών που μετείχαν σε επιτροπές κατά το νόμο από το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και δημόσιων λειτουργών.
Το Συμβούλιο όμως διαχώρισε την υπόθεση για δύο μη πολιτικά πρόσωπα, καθώς βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους ποσά ως 100.000 ευρώ και παραπέμφθηκαν σε δίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης