Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Πίεση στις τράπεζες λόγω MSCI περιμένουν οι αναλυτές – Προβληματισμός από τον χαμηλό τζίρο

tags :
Πίεση στις τράπεζες λόγω MSCI περιμένουν οι αναλυτές – Προβληματισμός από τον χαμηλό τζίρο
Με λιγότερες μετοχές στον βασικό δείκτη μένει η Ελλάδα – Τα θετικά νέα δεν αναμένεται να δώσουν συνέχεια στη χθεσινή άνοδο
 
Η αφαίρεση των Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς από τον MSCI Standard Greece αποτελεί ξεκάθαρα αρνητική εξέλιξη για την εγχώρια αγορά.
Οι αναλυτές αναμένουν σήμερα πίεση των συγκεκριμένων τίτλων ενώ ανησυχούν και από την διατήρηση του τζίρου σε χαμηλά επίπεδα.
Αν και υπάρχουν θετικές ειδήσεις όπως το σχέδιο που επεξεργάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος για την ελάφρυνση των τραπεζών και η είδηση έδωσε χθες άνοδο στις τράπεζες, για σήμερα δεν αναμένουν κάποια συνέχεια.
 
Eurobank
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει καθώς η ειδησεογραφία είναι μικτή μετά τις ανακοινώσεις του οίκου MSCI.
 
Euroxx
Οι τραπεζικές μετοχές θα δεχθούν πιέσεις σήμερα μετά την ανακοίνωση του MSCI.
 
Beta
Η επίσημη ανακοίνωση για τη νέα κατάταξη στους δείκτες MSCI χθες βράδυ η οποία αφαιρεί τρεις  ελληνικές τράπεζες (Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς) από τον MSCI Greece Standard θα επηρεάσει αρνητικά την πορεία των εν λόγω τραπεζών στη σημερινή συνεδρίαση.
Παρά τις θετικής ειδήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος για μείωση των NPEs (η οποία έχει αρκετό δρόμο μέχρι την ολοκλήρωση) δεν περιμένουμε θετική κίνηση στη σημερινή συνεδρίαση.
Η διατήρηση του τζίρου σε χαμηλά επίπεδα είναι ένας ακόμη λόγος ανησυχίας.  
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης