Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Στροφή των διαχειριστών σε μη αμερικανικές μετοχές – Αρνητικοί για τεχνολογία

BofA: Στροφή των διαχειριστών σε μη αμερικανικές μετοχές – Αρνητικοί για τεχνολογία
Μόλις το 18% των διαχειριστών που συμμετείχαν στην έρευνα της BofA έχουν θετική άποψη για τις μετοχές υψηλής τεχνολογίας
Συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον της Wall Street εμφανίζονται οι διαχειριστές κεφαλαίων στην τακτική έρευνα που πραγματοποιεί η Bank of America.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην έρευνα αυτή συμμετέχουν 225 διαχειριστές, με συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια τα οποία φθάνουν τα 641 δισ. δολάρια, ενώ αυτή διεξήχθη μεταξύ 2 και 8 Νοεμβρίου 2018.
https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/S%26P%20peak%201.jpg?itok=fump_A_A
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας και επικεφαλής επενδύσεων της BofA, Michael Harnett, τρία είναι τα βασικά συμπεράσματα τα οποία εξάγονται:

- Οι διαχειριστές εκτιμούν ότι το ζενίθ στο οποίο μπορεί να φθάσει ο δείκτης S&P 500 είναι οι 3.056 μονάδες.
Σημειώνεται ότι σήμερα 13/11 ο δείκτης διαμορφώνεται στο επίπεδο των 2.721 μονάδων.
Παράλληλα όσοι διαχειριστές ειδικεύονται στις ομολογιακές αγορές, υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει στροφή σε αυτές όταν η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου αγγίξει το 3,7% (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 3,142%).
- Η διακράτηση μετρητών μειώθηκε σημαντικά από τις αρχές Νοεμβρίου.
- Η τοποθέτηση κεφαλαίων σε τεχνολογικές μετοχές μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2009, με τους διαχειριστές να τονίζουν ότι υπάρχει «υπέρ-συγκέντρωση» τοποθετήσεων στις μετοχές FANG (Facebook, Apple, Netflix, Google) και BAT (Baidu, Alibaba, Tencent).


Σύμφωνα με την έρευνα το 30% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι η άνοδος των αμερικανικών μετοχών έχει φθάσει στο ζενίθ της, ενώ η διακράτηση μετρητών έχει υποχωρήσει στο 4,7% των χαρτοφυλακίων από 5,1% που ήταν τον Οκτώβριο 2018.
Μόλις το 18% των διαχειριστών έχουν θετική άποψη για τις μετοχές υψηλής τεχνολογίας.
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2009.

Επιπρόσθετα το 45% των διαχειριστών τάσσονται υπέρ των τοποθετήσεων σε μετοχές εκτός Wall Street για το 2019, ενώ ένα 15% θεωρεί ως καλύτερη τοποθέτηση τα εμπορεύματα και ένα 17% τον S&P 500.
Για το 2019 εκτιμούν, ακόμη, ότι η επένδυση με τη χειρότερη πορεία θα είναι τα εταιρικά ομόλογα (ποσοστό 25%) και η δεύτερη χειρότερη τα κρατικά ομόλογα (ποσοστό 24%).

Αναφορικά με την Κίνα το 54% των συμμετεχόντων στην έρευνα αναμένουν υποχώρηση της ανάπτυξής της για το 2019.
Πρόκειται για την πλέον απαισιόδοξη εκτίμηση από τον Σεπτέμβριο του 2016.













www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης