Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου τον Δεκέμβριο 2018, αναμένει η ΕΙΑ

ΗΠΑ: Νέα αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου τον Δεκέμβριο 2018, αναμένει η ΕΙΑ
Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τον Δεκέμβριο 
Αυξημένη παραγωγή πετρελαίου τον ερχόμενο Δεκέμβριο, κατά 113.000 βαρέλια ημερησίως, αναμένει για τις Ηνωμένες Πολιτείες η Υπηρεσία Ενέργειας (Energy Information Administration, ΕΙΑ).
Σύμφωνα με την ΕΙΑ, η συνολική ημερήσια παραγωγή στη χώρα θα ανέλθει κατά μέσο όρο σε 7,944 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, τον επόμενο μήνα.
Τα παραπάνω θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την πίεση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, καθώς εγκυμονεί εκ νέου ο κίνδυνος υπερπροσφοράς.
Νωρίτερα σήμερα (13/11), ο ΟΠΕΚ προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών του για τη ζήτηση προς το πετρέλαιο κατά το ερχόμενο διάστημα, την ίδια στιγμή που η παγκόσμια παραγωγή αυξάνεται περισσότερο απ' ότι αναμενόταν.
Ειδικότερα, ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών εκτιμά ότι η ζήτηση για το πετρέλαιο θα αυξηθεί κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Νοέμβριο του 2018, με τον όγκο να είναι μειωμένος κατά 40 χιλ. βαρέλια σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις.
Παράλληλα, το 2019 η ζήτηση αναμένεται να είναι περιορισμένη κατά 70 χιλ. βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, στα 1,29 εκατ. βαρέλια ημερησίως, με τον συνολικό αριθμό ζήτησης να διαμορφώνεται στα 100,08 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Σε ότι αφορά την παραγωγή των χωρών εκτός ΟΠΕΚ, αναμένεται να υπάρξει άνοδος της τάξεως των 2,23 εκατ. βαρελιών ημερησίως, με τον Οργανισμό να αυξάνει τις προηγούμενες εκτιμήσεις κατά 120 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Στις 21:30, τα futures Δεκεμβρίου για αργό και Brent καταρρέουν, στα 55,7 δολάρια (-7,1%!) και 65,5 δολάρια ανά βαρέλι (-6,6%!), αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης