Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Υποβαθμίζονται σε «Β», από «Β+», οι τράπεζες της Αργεντινής

S&P: Υποβαθμίζονται σε «Β», από «Β+», οι τράπεζες της Αργεντινής
Νέο πλήγμα στην πιστωτική ποιότητα της Αργεντινής
Σε «Β» -από «Β+»- υποβάθμισε τις αξιολογήσεις -μακροπρόθεσμης- πιστοληπτικής ικανότητας για τις μεγάλες τράπεζες της Αργεντινής, η Standard & Poor’s Global Ratings, στον απόηχο ανάλογης κίνησης για το αξιόχρεο της χώρας.
Η αξιολόγηση αφορά τις τράπεζες Banco Patagonia, Banco de Galicia y Buenos Aires, Banco de la Provincia de Buenos Aires και Banco Hipotecario.
Οι προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook) ορίστηκαν σε σταθερές.
Ο οίκος αναμένει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να συνεχίσουν να λειτουργούν κάτω από υποτονικές οικονομικές συνθήκες, με τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα έως ότου αρχίσει να υποχωρεί ο πληθωρισμός.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαμορφώνονται σε 2,2% επί του συνόλου των δανείων τον Αύγουστο 2018, με την S&P να προβλέπει το ποσοστό στο 2,7% μέχρι το τέλος του έτους.
«Αναμένουμε το τραπεζικό σύστημα να παραμείνει κερδοφόρο.
Οι τράπεζες της Αργεντινής παρέχουν όλο και περισσότερο δάνεια σε δολάρια, αλλά στα περισσότερα από αυτά πρόκειται για δανειολήπτες που παράγουν εισόδημα σε δολάρια, όπως οι εξαγωγείς, γεγονός που μετριάζει τον πιθανό κίνδυνο.
Αποτελούν το 26% της συνολικής πίστωσης στα τέλη Οκτωβρίου 2018», σημειώνεται.
Στις 12/11, ο αμερικανικός οίκος υποβάθμισε σε «Β» -από «Β+»- τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, επιβεβαιώνοντας σε «Β» τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα και ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές.
Η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει τη διάβρωση της οικονομίας, τα επίπεδα πληθωρισμού, το προφίλ χρέους και τις δυσκολίες στην εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής στήριξης από το ΔΝΤ.
Οι δυσοίωνες οικονομικές προβλέψεις για την Αργεντινή:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης