Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος: Δεν υπάρχει λόγος περικοπής των συντάξεων –Το λέμε εδώ και ενάμιση χρόνο

Πετρόπουλος: Δεν υπάρχει λόγος περικοπής των συντάξεων –Το λέμε εδώ και ενάμιση χρόνο
Δεν είναι θετικό μέτρο να κόβεις τις συντάξεις σε μια κοινωνία που είναι στην αρχή της οικονομικής ανάκαμψης είπε ο κ.Πετρόπουλος
Την θέση ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος της περικοπής των συντάξεων διατύπωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. Τ. Πετρόπουλος.
«Εδώ και ενάμισι έτος αυτό που λέμε και επιβεβαιώνεται είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν περικοπές στις συντάξεις.
Όλοι οι σοβαροί αναλυτές και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαιώνουν πως δεν είναι θετικό μέτρο να κάνεις περικοπή συντάξεων σε μια κοινωνία, η οποία είναι στο ξεκίνημα μίας πορείας οικονομικής ανάκαμψης» υποστήριξε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Πετρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις εξαγγελθείσες από τον πρωθυπουργό μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών.
«Ήδη εισάγουμε προς ψήφιση στη Βουλή 22 διατάξεις, που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση και 14, που αφορούν τα θέματα εργασίας.
Πολλά από αυτά είναι πολύ ουσιαστικά μέτρα, τα οποία επιλύουν προβλήματα πολλών δεκαετιών στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης και εκείνο που συνεχίζουμε να βλέπουμε είναι θέματα που δυσχέραναν τους πολίτες στην οικονομική τους δραστηριότητα, ιδίως σε ό,τι αφορά τις οφειλές.
Bλέπουμε διαρκώς μέτρα, τα οποία διευκολύνουν τους επιχειρηματίες να επανενταχθούν στην οικονομική προσπάθεια, την οποία μπορούν να καταβάλουν» είπε ο κ.Πετρόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε και για το θέμα των αναδρομικών.
«Όπως διαπίστωσαν όλοι με τα ειδικά μισθολόγια, η κυβέρνηση πέρασε ειδικό νόμο και όλοι εισέπραξαν το ποσό μιας διαφοράς.
Αυτό δεν σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση κάτι τέτοιο θα είναι δυνατό.
Πέρασαν αρκετά χρόνια, για να μπορέσει να γίνει αυτό, κατά το μέρος που έγινε με τα ειδικά μισθολόγια.
Η θέση μας είναι ότι θα πετυχαίνουμε κάθε φορά βήματα ελευθερίας και οικονομικής δυνατότητας ως χώρα, ώστε να μπορούμε να καλύπτουμε αδικίες του παρελθόντος κι αυτό το κάνουμε συνεχώς, κάθε χρόνο» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης