Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Δεν αλλάζουμε τις προβλέψεις μας για την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας λόγω του Khashoggi

tags :
ΔΝΤ: Δεν αλλάζουμε τις προβλέψεις μας για την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας λόγω του Khashoggi
Το ΔΝΤ αναμένει ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ της Σαουδικής Αραβίας κατά 2,2% το 2018 και 2,4% για το 2019
Την θέση ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να αλλάξει τις προβλέψεις του για την πορεία της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας λόγω της υπόθεσης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi διατύπωσε αξιωματούχος του ΔΝΤ.
Ερωτηθείς για το εάν το ΔΝΤ αισθάνεται την ανάγκη να επανεξετάσει τις εκτιμήσεις του για την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας μετά την υπόθεση του Khashoggi, o Jijhad Azour, διευθυντής Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας του ΔΝΤ, απάντησε αρνητικά.
«Αυτό που κοιτάμε είναι η πορεία των τιμών του πετρελαίου και μία σειρά από δείκτες, που αφορούν την δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις, που προωθούν οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας.
Οι προοπτικές της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας για την επόμενη χρονιά δείχνουν συνεχή ανάπτυξη που οδηγήσει από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου όπως και από την αύξηση της παραγωγής του πετρελαίου, καθώς και η βελτίωση εκτός του πετρελαϊκού τομέα»» υποστήριξε ο Jamal Azour.
Το ΔΝΤ αναμένει ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ της Σαουδικής Αραβίας κατά 2,2% το 2018 και 2,4% για το 2019, ύστερα από συρρίκνωση 0,9% πέρυσι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης