Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Η παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί περαιτέρω το 2019 - Αναγκαία η διαμόρφωση νέας στρατηγικής

ΟΠΕΚ: Η παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί περαιτέρω το 2019 - Αναγκαία η διαμόρφωση νέας στρατηγικής
Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, Suhail Al Mazroui, τόνισε ότι οι χώρες του Οργανισμούς εξετάζουν μία «διαφορετική στρατηγική»
Περαιτέρω άνοδο της παραγωγής για το ερχόμενο έτος αναμένει ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών, καθώς η αυξημένη παραγωγή σχιστολιθικού στις ΗΠΑ θέτει την ενεργειακή αγορά ξανά αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο υπερπροσφοράς.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και πρόεδρος του ΟΠΕΚ, Suhail Al Mazroui, «το 2019 θα υπάρξει αύξηση της προσφοράς, επομένως εξετάζουμε μία διαφορετική στρατηγική απ' ότι τη συμφωνία του 2016», προσθέτοντας ότι μία τέτοια συμφωνία «δεν συνιστάται πλεόν κατά την υπουργική διάσκεψη».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «πρέπει να διαμορφωθεί μία νέα στρατηγική, είτε πρόκειται για περικοπές είτε για κάτο άλλο», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «σίγουρα δεν πρόκειται για αύξηση της παραγωγής».
Παράλληλα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, κατέστησε σαφές ότι οι χώρες που συμμετείχαν στη συμφωνία του 2016 θα κάνουν «ό,τι χρειάζεται» ώστε νε εξισορροπήσουν την αγορά, καθώς δεν προκειταί να αφήσουν την άνοδο των αποθεμάτων να συνεχιστεί.
«Η ζήτηση των πελατών μας τον Δεκέμβριο μειώθηκε κατά περισσότερο από 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τον Νοέμβριο», αναφέρει ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, προσθέτοντας ότι «η τεχνική ανάλυση δείχνει ότι πρέπει να μειώσουμε την προσφορά κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τα επίπεδα του Οκτωβρίου».
Ωστόσο, ο Khalid Al-Falih διευκρίνησε ότι «είναι αναγκαίο να περιμένουμε ακριβή στοιχεία και προβλέψεις για τον Δεκέμβριο, προκειμένου να λάβουμε καλύτερα μέτρα για την παραγωγή πετρελαίου», ενώ επεσήμανε ότι ο ΟΠΕΚ είναι απαραίτητος για τη σταθερότητα στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης