Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση για τον χρυσό λόγω ενισχυμένου δολαρίου - Στο -0,21% και τα 1.206,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η πτώση για τον χρυσό λόγω ενισχυμένου δολαρίου - Στο -0,21% και τα 1.206,10 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 μηνών
Πτωτικά κινείται κατά την έναρξη της εβδομάδας ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αργότερα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά -0,21% στα 1.206,10 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,50% στις 97,22 μονάδες, γεγονός που αποτελεί υψηλό δεκαέξι μηνών.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύθηκε κατά +0,4% κατά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ αριθμεί πλέον τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες ανόδου.
«Ο δείκτης δολαρίου ήταν σταθερός όλη την περασμένη εβδομάδα, ανακάμτποντας μετά τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών», σχολιάζει ο Sim Moh Siong της Bank of Singapore, προσθέτοντας ότι «όσον αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις, οι κινήσεις θα κατευθυνθούν από τις εξελίξεις γύρω από τον προϋπολογισμό της Ιταλίας και τις πολιτικές του Brexit».
Σημειώνεται ότι ένα ενισχυμένο δολάριο καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν και την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, την ερχόμενη Τετάρτη (14/11), όπου αναμένεται να αναφερθεί σε ζητήματα που σχετίζονται τόσο με την αμερικανική όσο και με την παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης