Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μεικτές» τάσεις για το πετρέλαιο - Οριακές απώλειες για το αμερικανικό αργό και κέρδη για το Brent

«Μεικτές» τάσεις για το πετρέλαιο - Οριακές απώλειες για το αμερικανικό αργό και κέρδη για το Brent
Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 0,08% στα 60,14 δολάρια
Μεικτή ήταν η εικόνα στις αγορές πετρελαίου, καθώς το αμερικανικό ελαφρύ αργό κινήθηκε, έστω και οριακά, πτωτικά, ενώ το Brent διατηρήθηκε σε θετική πορεία.
Πιο συγκεκριμένα το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το αμερικανικό πετρέλαιο είχε απώλειες 0,08% στα 60,14 δολάρια.
Πρόκειται για την 11η διαδοχική συνεδρίαση πτώση για το αμερικανικό αργό κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν, ενώ η αρνητική στροφή -καθώς κατά τη διάρκεια της πρώτης (12/11) συνεδρίασης της εβδομάδας κινούνταν θετικά- κατέφθασε μετά από tweet του Donald Trump ο οποίος ζητά επιτακτικά από Σαουδική Αραβία και ΟΠΕΚ να προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής τους.

Στον αντίποδα θετική πορεία ακολούθησε το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent, με κέρδη της τάξης του 0,34% στα 70,42 δολάρια.
Η Σαουδική Αραβία σχεδιάσει να μειώσει την παραγωγή της κατά 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως για τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας, με στόχο να περιορίσει την πτώση των τιμών, καθώς τον περασμένο μήνα η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κατά -20%.

«Ο ΟΠΕΚ επικεντρώθηκε στην άμβλυνση των κινδύνων μείωσης των τιμών», σχολιάζει ο αναλυτής της Economist Intelligence Unit στη Σιγκαπούρη, Peter Kiernan, ενώ από την πευρά του, ο Stephen Innes της Oanda τόνισε ότι «η Σαουδική Αραβία έκανε ένα βήμα μπροστά, αναγγέλλοντας ότι θα μειώσει τις εξαγωγές».
Σε ότι αφορά τις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα, σημειώθηκα άνοδος κατά δώδεκα εξέδρες, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται στις 886, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης