Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Αβέβαιο το μέλλον - Οι κρίσεις έχουν αποσταθεροποιήσει τον κόσμο

Macron: Αβέβαιο το μέλλον - Οι κρίσεις έχουν αποσταθεροποιήσει τον κόσμο
Ο πρόεδρος της Γαλλίας άνοιξε τις εργασίες του διεθνούς φόρουμ για την ειρήνη στο Παρίσι
Ο κόσμος μας έχει αποδυναμωθεί από τις κρίσεις, που αποσταθεροποιούν τις κοινωνίες μας, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron ανοίγοντας σήμερα (11/11/2018) τις εργασίες του διεθνούς φόρουμ για την ειρήνη στο Παρίσι.
 «Η Ιστορία θα καταγράψει χωρίς αμφιβολία μια εικόνα, εκείνη των 84 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που παρίστανται εδώ, ενώ χθες αντιπροσώπευαν έθνη που είχαν εμπλακεί στον πόλεμο, ενώθηκαν (σήμερα) κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου στην ειρήνη» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
«Όμως αυτό που παραμένει αβέβαιο για το μέλλον, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ερμηνευτεί αυτή η εικόνα.
Θα είναι το φωτεινό σύμβολο της διαρκούς ειρήνης ή αντιθέτως το φωτογραφικό στιγμιότυπο των τελευταίων στιγμών της ενότητας, προτού ο κόσμος βυθιστεί σε μια νέα αταξία;» διερωτήθηκε ο  Macron.
«Αυτό επαφίεται μονάχα σε εμάς».
 «Έχουμε καταστεί πιο εύθραυστοι από την αναβίωση των θλιβερών παθών, του εθνικισμού, του ρατσισμού, του αντισημιτισμού, του εξτρεμισμού, τα οποία θέτουν εν αμφιβόλω αυτόν τον ορίζοντα που οι λαοί μας αναμένουν», συνέχισε.  
«Αυτό το φόρουμ του Παρισιού για την ειρήνη θα έχει ως αποστολή κάθε χρόνο να ενώσει τον έναν με τον άλλον προκειμένου να προωθήσουμε συγκεκριμένες ενέργειες, με στόχο αυτή η δουλειά για την ειρήνη να καταγράφει λίγο περισσότερη πρόοδο κάθε χρόνο»  είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης