Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίπονες μεταρρυθμίσεις ζητεί από την Αργεντινή το ΔΝΤ - Το 2019 η ανάκαμψη

Επίπονες μεταρρυθμίσεις ζητεί από την Αργεντινή το ΔΝΤ - Το 2019 η ανάκαμψη
Το βαθύτερο σημείο της ύφεσης, τοποθετείται χρονικά το πρώτο τρίμηνο του 2019
Η κατάσταση της οικονομίας της Αργεντινής θα επιδεινωθεί τους πρώτους τρεις μήνες του 2019 και θα αρχίσει πορεία ανάκαμψης το δεύτερο τρίμηνο, όπως δήλωσε αξιωματούχος του ΔΝΤ.    
Το βαθύτερο σημείο της ύφεσης, τοποθετείται χρονικά το πρώτο τρίμηνο του 2019 ενώ από τον Απρίλιο του επόμενου έτους θα υπάρξει ανάκαμψη, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της  αποστολής του ΔΝΤ στην Αργεντινή Roberto Cardarelli.
Η νέα συμφωνία του ΔΝΤ με την Αργεντινή ζητεί από  την κυβέρνηση Macri να εμβαθύνει τις περικοπές των δαπανών και να αυξήσει τους φόρους, προκειμένου να μηδενιστεί το 2019 το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα, που προβλέπεται να φθάσει στο 2,7% του ΑΕΠ το 2018.
Η μείωση του ελλείμματος είναι μία επίπονη διαδικασία στην Αργεντινή, όπου μεγάλα τμήματα του πληθυσμού εξαρτώνται από τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας ενώ τα επιδόματα βοήθησαν τη χώρα να ανακάμψει από την οικονομική κρίση του 2002 που έπληξε εκατομμύρια Αργεντινούς, σημειώνει το Reuters.
Οι περικοπές των δημοσίων δαπανών γίνονται όλο και πιο οδυνηρές από την ύφεση που ξεκίνησε νωρίτερα το 2018.
Το Ταμείο αναμένει ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής θα συρρικνωθεί κατά 2,8% φέτος και κατά 1,7% το 2019.
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο πληθωρισμός του 2018 θα είναι περίπου 47,5% ενώ το πέσο έχει χάσει περίπου το ήμισυ της αξίας του φέτος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης