Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Δικαστήριο της Μοντάνα μπλοκάρει τον αγωγό αργού πετρελαίου μεταξύ Καναδά - ΗΠΑ προκαλώντας την οργή Trump

Reuters: Δικαστήριο της Μοντάνα μπλοκάρει τον αγωγό αργού πετρελαίου μεταξύ Καναδά - ΗΠΑ προκαλώντας την οργή Trump
Ήταν μια πολιτική απόφαση που έλαβε ένας δικαστής, νομίζω ότι είναι μια ντροπή, δήλωσε εξοργισμένος ο Trump
Αμερικανός δικαστής στη Μοντάνα μπλοκάρει με απόφασή του την κατασκευή του αγωγού Keystone XL που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει αργό πετρέλαιο από τον Καναδά στις ΗΠΑ, απόφαση που είχε εγκρίνει λίγο μετά την εκλογή του ο πρόεδρος Trump.
Όπως αναφέρει το Reuters, η απόφαση δικαστηρίου της Μοντάνα έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίθεση του Donald Trump ενώ είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των μετοχών της εταιρείας και του αποθέματος της κατά 1,7% στο Τορόντο.
Η TransCanada δήλωσε ότι εξακολουθεί να δεσμεύεται για την κατασκευή του αγωγού μήκους 1.900 χιλιομέτρων και κόστους 8 δις δολαρίων καθώς και ότι συνεχίζει να αναζητά συνεργάτες.
Η αναβολή της κατασκευής του αγωγού ασκεί ωστόσο πιέσεις και στον καναδό πρωθυπουργό Justin Trudeau ο οποίος αναγκάζεται κάτω από αυτές τις συνθήκες να ενισχύσει τον πετρελαϊκό τομέα της χώρας ώστε να γίνονται οτι μεταφορές πετρελαίου μέσω σιδηροδρόμων μέχρι να κατασκευαστούν οι αγωγοί.
Αυτό έχει ρίξει τις τιμές του καναδικού πετρελαίου με τη Scotiabank να προειδοποιεί ότι αυτό μπορεί να κοστίσει την οικονομία του Καναδά 16 δισεκατομμύρια καναδικά δολάρια .
Ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ, Brian Morris, υποστηριξε ότι μια περιβαλλοντική ανάλυση της Keystone XL από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ «δεν αναφερόταν στις σωρευτικές επιπτώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και του αντίκτυπου στους εδαφικούς πόρους της Native American».
«Ήταν μια πολιτική απόφαση που έλαβε ένας δικαστής. Νομίζω ότι είναι μια ντροπή», δήλωσε εξοργισμένος ο Trump στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης