Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τrump κατά της πρότασης Macron να αποκτήσει η Ευρώπη δικό της στρατό

Reuters: Τrump κατά της πρότασης Macron να αποκτήσει η Ευρώπη δικό της στρατό
Φτάνοντας στο Παρίσι για τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από το τέλος του πρώτου παγκόσμιου πολέμου, ο Trump εξαπέλυσε επίθεση μέσω Twitter στον Macron
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ,  Donald Trump, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου,  Emmanuel Macron, λέγοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος ήταν πολύ προσβλητικός όταν πρότεινε να αποκτήσει η Ευρώπη τον δικό της στρατό για να προστατευτεί από τυχόν αντιπάλους της, όπως μεταδίδει το Reuters.
Φτάνοντας στο Παρίσι για τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από το τέλος του πρώτου παγκόσμιου πολέμου, ο Trump εξαπέλυσε επίθεση μέσω Twitter στον Macron, επειδή ο τελευταίος "ουσιαστικά πρότεινε η Ευρώπη να έχει τον δικό της στρατό για να προστατευτεί από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα".
"Αυτό είναι πολύ προσβλητικό και η Ευρώπη καλά θα κάνει να πληρώσει πρώτα τη συνδρομή της στο ΝΑΤΟ, το οποίο μόνο οι ΗΠΑ επιδοτούν γενναιόδωρα" σχολίασε ο Trump, επαναλαμβάνοντας τη μόνιμη επωδό του για μεγαλύτερη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κρατών προς τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Ο Macron είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο ότι η Ευρώπη χρειάζεται έναν πραγματικό στρατό για να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ, στις οποίες βασίζεται για την άμυνά της απέναντι στη Ρωσία.
"Δεν θα προστατέψουμε τους Ευρωπαίους, αν δεν αποφασίσουμε να έχουμε έναν πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.
"Απέναντι στη Ρωσία που είναι κοντά στα σύνορά μας και έχει δείξει ότι μπορεί να γίνει απειλητική, θέλω να οικοδομήσω έναν ειλικρινή διάλογο μαζί της, διότι είναι μία χώρα που σέβομαι, αλλά πρέπει να έχουμε και μία Ευρώπη που να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, χωρίς να βασίζεται αποκλειστικά στις ΗΠΑ" εξήγησε ο Macron.
Σημειώνεται ότι στο Μέγαρο των Ηλύσιων σήμερα, στις 12:00 ώρα Ελλάδας, ο Macron  θα υποδεχθεί τον πρόεδρο Trump και οι δυο τους θα έχουν μια συνάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης