Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ισχυρή άνοδος για ΕΛΠΕ λόγω αποτελεσμάτων

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα  του ΧΑ – Ισχυρή άνοδος για ΕΛΠΕ λόγω αποτελεσμάτων
ΑΓΟΡΑ: Ήπια υποχώρηση με κινήσεις κατοχύρωσης κερδών εκεί που υπάρχουν σημαντικά βραχυπρόθεσμα και άνοδος για ΕΛΠΕ λόγω αποτελεσμάτων. Καλούτσικος ο τζίρος στα πρώτα λεπτά.

Στις τράπεζες είναι και πάλι τα βλέμματα με την Πειραιώς να πιέζεται λόγω ανόδου στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Η αγορά περιμένει τον οίκο MSCI και το «χρησμό» του για τις ελληνικές τράπεζες. Είπαμε παιχνίδι για μεγάλα παιδιά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απώλειες 1,5% λίγο μετά το άνοιγμα. Δύσκολο το στοίχημα και υψηλό το ρίσκο για να παίξει κάποιος ποια θα βγει ή ποια θα μείνει στον MSCI Greece Standard. Και στο τέλος θα μείνουν ως έχουν. Το έχουμε ξαναδεί άλλωστε το έργο.

ΕΛΠΕ: Καλό προμέρισμα ανώτερο από αυτό που περίμενε η αγορά και η μετοχή άνω του 4% και στα 7,68 ευρώ με αποτίμηση 2,34 δισ. ευρώ. Λογικά με τέτοια κέρδη και ταμειακές ροές θα πρέπει να δούμε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον στο διαγωνισμό και φυσικά τίμημα καλό γιατί θα πάρουν τη μισή εταιρεία.

MOTOR OIL: Μικρή πίεση στη μετοχή αλλά χωρίς να δούμε επιθετικές πωλήσεις που βλέπαμε στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Μεταξύ 18,96 ευρώ και 19,24 ευρώ οι τιμές που έχει πάρει στα πρώτα λεπτά.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ: Πρόσφατα η Trastor Α.Ε.Ε.Α.Π. με δημόσιο πλειστηριασμό ανακοίνωσε την απόκτηση εμπορικού καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Ερμού 16 και 18.
Πρόκειται για κατάστημα στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, συνολικής επιφάνειας 109,12 τ.μ. Το τίμημα που προσέφερε η εταιρεία ανήλθε σε 2.561.500 ευρώ.

Θυμίζουμε πως η Κλουκίνας διαθέτει κατάστημα στην Ερμού 47 σε οικόπεδο 619,87 τ.μ.
Το κτίριο αποτελείται από: Υπόγειο 157,87 τ.μ., Ισόγειο: 604,62 τ.μ., Πατάρι: 313,89 τ.μ., Πρώτος όροφος: 221,41 τ.μ. και Δεύτερος όροφος εμβαδού 139,71 τ.μ.

Με βάση το τίμημα της Trastor, το ισόγειο, ο πρώτος όροφος και ο δεύτερος όροφος έχουν επιφάνεια 965,74 τ.μ. και άρα αποτίμηση 22,6 εκατ. ευρώ που είναι περίπου και η αποτίμηση στο ταμπλό. Και παίρνεις δώρο πατάρι και υπόγειο. Δεν συζητάμε για τα άλλα ακίνητα και την εμπορική δραστηριότητα.

ΕΛΤΟΝ: Στα 31 εκατ. ευρώ η αποτίμηση της εισηγμένης και στα 51,2 εκατ. ευρώ η καθαρή θέση του ομίλου ήτοι p/bv 0,6x. Στο εξάμηνο είχε πωλήσεις 70,8 εκατ. ευρώ από 64,6 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 2,5 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ.

Αποθέματα 24,2 εκατ. ευρώ και απαιτήσεις από πελάτες 52,6 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε το εννεάμηνο, αν βγάλει, για να δούμε το p/e πόσο πιο κάτω από το 10 θα διαμορφωθεί.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ: Συνεχίζονται οι αγορές μετοχών στα 2.40 ευρώ. Λίγο καιρό θα είναι εισηγμένη στο ΧΑ και αυτή η μετοχή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης