Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σε ετοιμότητα για πιθανή κρίση οι τράπεζες - «Ένεση» 2,75 δισ. για την προστασία καταθέσεων

Ιταλία: Σε ετοιμότητα για πιθανή κρίση οι τράπεζες - «Ένεση» 2,75 δισ. για την προστασία καταθέσεων
Η αβεβαιότητα έχει εντείνει την ανησυχία για την κατάσταση των ιταλικών τραπεζών, δεδομένου του ύψους των κρατικών ομολόγων που κατέχουν
Μέτρα για το ενδεχόμενο κρίσης στις αγορές λαμβάνουν οι ιταλικές τράπεζες, προκειμένου να προστατεύσουν τις καταθέσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Il Messangero, πέντε κορυφαίες τράπεζες της Ιταλίας, θα προχωρήσουν σε «ένεση» ρευστότητας ύψους 2,75 δισ. ευρώ στο διατραπεζικό ταμείο για την προστασία των καταθέσεων (Fitd).
Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων και το spread έχουν αυξηθεί ραγδαία τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να μπει σε τροχιά σύγκρουσης με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019.
Η αβεβαιότητα έχει εντείνει την ανησυχία για την κατάσταση των ιταλικών τραπεζών, δεδομένου του ύψους των κρατικών ομολόγων που κατέχουν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Intesa Sanpaolo, UniCredit , Banco BPM, Ubi Banca and Banca Monte dei Paschi di Siena, συμφώνησαν να συνεισφέρουν ποσό 550 εκατ. ευρώ η καθεμία στο ταμείο.
Η Intesa Sanpaolo δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο, ενώ δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με τις υπόλοιπες τράπεζες, όπως μεταδίδει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης