Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,3% για τον χρυσό, εν αναμονή Fed - Στα 1.225,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες 0,3% για τον χρυσό, εν αναμονή Fed - Στα 1.225,10 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,3% ή 3,60 δολ. στα 1.225,10 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (8/11/2018) ο χρυσός, εν αναμονή των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ενώ η Fed δεν αναμένεται να προβεί σε νέα αύξηση των επιτοκίων, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή τις ανακοινώσεις της, σε μια προσπάθεια να αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Σημειώνεται ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές κατά το τρέχον έτος, ενώ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπάρξει άλλη μια αύξηση τον Δεκέμβριο.
«Ο χρυσός έχει βρει στήριξη γύρω από τα 1.223 δολ. ανά ουγγιά, εάν υπάρξουν καλά νέα από τη Fed, μπορεί να δούμε ανάκαμψη», σχολιάζει ο αναλυτής της Phillip Futures, Benjamin Lu, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «για την ώρα, εκτιμούμε ότι η Fed θα συνεχίσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής».
Από την πλευρά του, ο Sim Moh Siong της Bank of Singapore, ανέφερε ότι «το δολάριο είναι πιθανό να επωφεληθεί, καθώς αναμένουμε ότι η Fed θα διατηρήσει την επιθετική της στάση», καθώς και ότι «η οικονομία των ΗΠΑ χρειάζεται αυξημένα επιτόκια, καθώς οι πιέσεις στους μισθούς αυξάνονται και υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης της οικονομίας».
Την ίδια ώρα, πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο άσκησε η άνοδος του δολαρίου, που σήμερα ανακάμπτει από τις χθεσινές απώλειες, στον απόηχο των ενδιάμεσων εκλογών των ΗΠΑ.
Εξάλλου, στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα προσέφεραν και τα θετικά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ, με τις νέες αιτήσεις για επίδομα να υποχωρούν εκ νέου, ενώ ο αριθμός των συνεχιζόμενων επιδομάτων παρέμεινε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 1973, σε μια περαιτέρω ένδειξη σύσφιξης της αμερικανικής αγοράς εργασίας.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 1.000 την εβδομάδα έως την 3η Νοεμβρίου 2018, στις 214.000, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια μείωση των αιτήσεων στις 210.000.
Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν παροχές μετά την πρώτη εβδομάδα επιδότησης μειώθηκε κατά 8.000, στο 1,62 εκατ., την εβδομάδα έως την 27η Οκτωβρίου -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 1973.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,3% ή 3,60 δολ. στα 1.225,10 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,4% στις 96,4 μονάδες, ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,14 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης