Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Περαιτέρω μείωση στα NPLs των ιρλανδικών τραπεζών, στο 8% στα τέλη 2018

Moody's: Περαιτέρω μείωση στα NPLs των ιρλανδικών τραπεζών, στο 8% στα τέλη 2018
Περαιτέρω μείωση στα NPLs των ιρλανδικών τραπεζών αναμένει η Moody’s 
Στο 8% -από 9,2% τον Ιούνιο 2018- «βλέπει» τον λόγο μη εξυπηρετούμενων (ΝPLS)/ακαθάριστων δανείων για τις ιρλανδικές τράπεζες στα τέλη του τρέχοντος έτους, η Moody's Investors Service, μετά και τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων από τις PTSB, KBC Ireland και UBI DAC.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, οι ιρλανδικές τράπεζες θα συνεχίσουν τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι καθυστερούμενες υποθήκες, οι οποίες χρειάζονται πολύ χρόνο για να επιλυθούν εσωτερικά στην Ιρλανδία λόγω νομικών περιορισμών στην ανάκτηση κατοικιών, αντιπροσωπεύουν τα περισσότερα από τα NPLs, επισημαίνεται.
«Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ιρλανδίας θα χρειαστεί να αποβάλλουν περίπου 9 δισεκ. δολάρια προβληματικών δανείων για να ευθυγραμμιστούν με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που έχει υποχωρήσει κάτω από το 4%.
Κατά την άποψή μας, οι τράπεζες θα πουλήσουν περαιτέρω χαρτοφυλάκια.
Αυτή η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με αρκετές ιρλανδικές τράπεζες να πωλούν χαρτοφυλάκια προβληματικών δανείων, συμπεριλαμβανομένων στεγαστικών δανείων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Τα στεγαστικά δάνεια αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των προβληματικών δανείων για ιρλανδικές τράπεζες», σχολιάζει η Moody’s.
Οι επικείμενες πωλήσεις θα στηρίξουν την πιστοληπτική ικανότητα των τραπεζών, αντανακλώντας την ταχύτερη βελτίωση της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού και απελευθερώνοντας περισσότερα κεφάλαια, σε σύγκριση με το ενδεχόμενο μόνο μίας εσωτερικής αναδιάρθρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης